månadsarkiv: januari 2013

Slipat golv

Idag har killarna slipat golvet i nya sovrummet och i hallen. Vi har god anledning att misstänka att de kommer börja måla dessa rum imorgon. Kanon tänker vi för vi vill också att de så snart som möjligt ska börja bygga upp garderobsväggarna i just dessa rum, vilket vi sagt att de inte får göra förrän golvet är fixat. 

DSC 0599

Powertool

DSC 0603

Mmm mys och lyktar trä

DSC 0605

DSC 0606

Nya sovrummet, inte ett spår av tusen småspik

DSC 0610

Tur vi ska måla, så det spelar inte så stor roll att det är svårt att slipa under elementet

Tretton latextuber senare…

Okej, nu är det dags för en uppdatering från det kaosprojekt som vi kallar renoveringsfas två.

Som ni kommer ihåg från helgen så kröp vi runt och drog upp tusen spikar ur sovrumsgolvet. Idag har killarna fogat springorna med inte mindre än tretton latextuber. Det ser spontant bra ut men jag som la min röst på att golven skulle få vara naturliga med bevarade springor drar efter andan när jag tänker på vad notan kan tänkas sluta på. Det är ju ändå hallen, vardagsrummet/studion och två sovrum kvar… Snabb överslagsräkning ger minst 50 ytterligare tuber. Plus jobb. 

Jobbet verkar dock ha gått ganska snabbt för det har hänt mycket annat också. Vissa av grejerna var klara redan innan helgen, men här kommer en sammanfattning:

– Lampknappar och eluttag fixade på badrummet

– Spegellampor uppsatta och inkopplade

– Badrumsspegel och samtliga krokar och beslag är uppsatta i badrummet

– Bänkskåpet monterat

– Alla fyra dörrar till garderober/klädkammare är slipade, fixade och minst grundmålade

– Taket i vårt gamla sovrum och kanske även i Sovrum 3 är (sprej-) målade

– Fönster- och dörrlister i badrummet är målade

– Fönsterbrädor är klara i alla sovrum och badrummet

 

DSC 0575

Fogat golv

DSC 0577

En ansenlig mängd foglatex

DSC 0581

Nu när nya sovrummet är utrymt på grejer ser man hur stort det är! Åh vad härligt!!

DSC 0584

Lampor, spegel och beslag

DSC 0585

Handdukskrokar och duschkorg

DSC 0588

Lysknappar och dörrlister fixade

DSC 0586

Bänkskåp fixat och väntar på (en ännu ej beställd) bänkskiva

DSC 0592

Fönsterlister och fönsterbräda fixad

DSC 0598

Vårt gamla sovrum: Taket målat och lamphållaren inkopplad snyggt. 

DSC 0597

Dörrar under arbete

Jag  har mer eller mindre blivit övertalad till att gå med på att byta golvet i Sovrum 3. Det är enligt motståndarna för dåligt för att fixa till. Därför ligger nu ett helt nytt golv i vardagsrummet och väntar. 

DSC 0593

En trave nytt golv

Januari

DSC 0574

Nu är jag trött och less på att det är helvetesjävla januari. Det är kallt, jävligt, jag är trött och ful. Det är stökigt, smutsigt och jag är less på renoveringen. Dagarna genomlevs tackvare ohälsosamma mängder kaffe.

Idag fick jag dessutom svälja ett tuggummi i små bitar efter att det totalt skurit sig under ett möte då det inte kändes lämpligt att börja spotta och fräsa. Jag höll också på att missa min station när jag kom fram till Liljeholmen, som tur var stod tåget stilla på perrongen tillräckligt länge för att jag skulle hinna kasta mig ut. Igår fick jag däremot stå ute och vänta på tåg i 14 minuter på morgonen som gjorde att jag kom lite för sent till mitt 06.45-Body-Pump-pass, fick springa och tränga mig in bland alla passdeltagare som redan hade kört igång och ursäkta mig när jag smög runt dem för att plocka ihop mina vikter och prylar. Igår jobbade jag dessutom sent och handlade på vägen hem. Fick som då stå i Ropsten och vänta på tåg med matkasse och träningsväska i drygt 20 minuter. Hampus är förkyld, hostar och snörvlar. Jag har ont i huvudet, fryser och är gnällig. 

Som tur är går renoveringen framåt, se nästa bloggis, fast bäst av allt är att Hampus har köpt semlor så nu blir det TV-mys. Nu är det bara sex dagar kvar innan vi i Stockholm går in i åttatimmars dag. Detta underbara fenomen uppträder onsdag 30 Januari. För att kunna hålla koll på solens upp- och nedgång rekommenderar jag den här siten

Spegel och tapeter – check

I förmiddags gjorde Hampus ett sista ryck med golvet i sovrummet. Nu är det officiellt spikfritt, Jesus vad skönt! Under tiden var jag på gymmet och körde en mil på en skridskomaskin och därefter mitt vanliga styrkepass (jag fått utprovat av en PT). 

Under eftermiddagen har vi återigen tagit en tur västerut med bilen. Först ett stopp på Måleributiken i Alvik för att hämta, våra sedan tidigare beställda, tapeter (sovrum och vardagsrum/studio) därefter vidare till Ikea för att köpa en badrumsspegel som vi kollade ut förra gången vi var där.

Här kommer lite bilder tagna med min iPhone idag.

IMG 2455

Alla tapeter nu uppradade i väntan på att få komma till användning. Till vänster är de som ska vara i sovrummet, de i mitten ska vara i vardagsrummet/studion och de till höger ska sitta i hallen. Vi känner oss mycket nöjda.

Spegeln har jag ingen bild på och nu är den uppburen till badrummet. Jag kommer visa den när den väl är uppe på väggen.

Det bästa med våra helgturer av den här typen är att det passar så bra att stanna hos pappa på middag. Idag fick vi (enligt önskemål) Biff Rydberg. En delikatess man äter alldeles för sällan. 

IMG 2439

IMG 2441

Biff Rydberg med morötter

Efter middagen så började Hampus och pappa gå igenom pappas barskåp för att hitta något att smaka till marängtårtan

IMG 2443

En glad kille

Lika bra att Hampus blev lite varm innanför jackan eftersom han var tvungen att jobba lite för att vi skulle komma upp med bilen till garaget. På tredje försöket gick det dock, men det var nära att jag körde in i muren eftersom bilen liksom ålade sig upp.

IMG 2449

Vägmannen är ute och sandar uppfarten

Spikgolv

I vårt nya sovrum har vi en utmaning. Det är tusentals små nubb som blivit kvar efter att laminatparkett och plastmattan tagits bort. Hantverkarna driver förslaget att byta golv helt och hållet med hänvisning till att det inte går att slipa golvet när alla dessa spikar sitter där.

DSC 0523

Småspik i trägolvet

Vi tog det som en utmaning och har ägnat ett par timmar var åt att krypa runt med en varsin pysseltång. 

DSC 0533

DSC 0529

DSC 0535

DSC 0534

Spiksäkert

Nu har vi gått över säkert 80% av golvet och spiksäkrat det. Imorgon när det är ljust igen så får vi ta resten och dammsuga lite noggrannare. Håll med om att hantverkarna fick vad de tålde och att det inte kan bli tal om att byta ut detta vackra golv. Enda minusset var att mina IT-fingrar tog lite stryk och jag har fått en bautablåsa på långfingret.  Jag känner mig lite kass över att vara så klen.

Hurra element igen!

Nu är alla element sprejmålade och tillbakasatta på sina respektive platser. Väggen bakom är målad och klar. I sovrummet på bilden nedan, kommer vi sätta tapeter på båda sidor av fönstret, men tänkte det var smart och framtidssäkert att bara ha det vitmålat bakom elementet.

DSC 0526

Under den sjudagarsperiod som elementen varit bortkopplade har huset värmts upp av eldrivna byggfläktar. Nu känns det bra att vara tillbaka på bergvärme. 

Notera också att alla fönsterbrädor är fixade och nästan alla fönsterlister är på plats.

Fönsterbrädor

Sedan tidigare fanns inga eller väldigt dåliga fönsterbrädor. Här nere lät vi snickarna göra nya till alla fönster, och det blev så bra att vi har beställt samma sak där uppe. Nu har de startat jobbet.

Att fixa till alla fönster på in- och utsida är en rolig uppgift som vi får ta tag i själva till sommaren eller i framtiden.

DSC 0511

DSC 0512

DSC 0516

Tvättmaskinen inkopplad

Äntligen! Här kommer dagsfärska bilder.

DSC 0501

Nu är kommoden färdigmonterad och handdukstorken uppsatt

DSC 0506

Dagsfärska lister runt dörren och tvättmaskinen

DSC 0507

Alla seriösa badrum har takrosett

DSC 0508

Riggat för badkar

DSC 0509

Glasdörr i helt fasta mått, bra jobbat av killarna att passa in väggarna efter den

Pjuh! Glasdörren passar!

… en lättnads suck, duschdörren passar!

Förutom att montera just duschdörren så har killarna satt upp lilla skåpet och gjort nästan hela kommoden klar. För någon dag sedan satte de upp toalettstol, duscharmatur + badkarsarmatur. Åh vad härligt, vi börjar få badrumssmak i munnen.

DSC 0463

Taket målat i fredags

DSC 0478

För någon dag sedan blev väggarna klara. Idag fick vi måtta upp var lilla badrumsskåpet skulle sitta (vid fönstret), toan är på plats och kommoden nästan färdigmonterad

DSC 0479

Samma kranar som i köket fast den mindre modellen

DSC 0491

.. och det är alltså i den här lådan som jag ska ha mitt smink

DSC 0483

Regndusch bakom glasdörr

Perfekta hörn – uppföljningen

Vi är inne i en period, ok, tre dagar på rad, då det känns som det händer mycket däruppe.

Idag kan jag bjussa på ytterligare en episod i dokusåpan snygga hörn.

DSC 0454

DSC 0462

Men kanske strörst av allt är att vi fått väv på väggar och tak i badrummet. Tillsammans med lots of täckplast så kan man ana att det snart blir målning. Hurra!

DSC 0455

Målningsready?

DSC 0456

Vit tunn väv i tak och på väggar

Som dagens trea lägger jag upp det här skelettliknande elementet. Fördelen med att alla element är borttagna verkar vara att det går snabbare att fixa till dem. 

DSC 0459

Nysprejat