månadsarkiv: december 2010

Halva grustaget i dammsugaren

Idag har varit en fantastisk händelserik dag. Här kommer den sammanfattad.

1. Sovmorgon i bemärkelsen att vi lät dagsljuset, genom de icke existerande rullgardinerna, väcka oss och låg sen kvar och tittade på himlen en stund.

2. Frukost, identiskt återskapad som om vi vore på Gumshornet. Killens surdegsfruktbröd med Ingelstakalkon. Jag menar, det är ju ändå helg.

3. Tog varsin färdigpackad träningsväska och gick ner till Sats Lidingö som bara är ett stenkast härifrån. Gudbevars! Tränade ganska kort stund för att hinna ta en fräschdusch utan badtofflor på lokal och hinna hem till kl 12.

4. Träffade säljaren systerson som berättade att flyttfirman som skulle komma kl 12 för att hämta sista möblerna och köra dem till återvinningscentralen, var försenade. Han tog dock och bar ut alla grejer från altanen och stoppade dem i garaget. Myrorna kommer och hämtar det i början-mitten av januari.

5. Lagade spagetti och köttfärssås och bjöd på lunch samt fick höra berättelser om huset.

6. For iväg till ”Centrum” och gick på Bolaget. Köpte bastuöl inför morgondagens planerade bastubesök och lite lagom billigt bubbel. Man får ju hålla igen lite nu när räntorna stiger. Haha.

7. For till Baggeby och hämtade ut vårt modemjox som kommit från Glocalnet med posten.

8. Securitasmannen kom hit och grejade med larmet och gjorde en formell överföring av abonnemanget. Vi fick lyssna på larmsignalen. Nu har vi valt koder så det står härliga till. Undrar hur länge man kommer komma ihåg dem.

9. Medan han stod och kalibrerade som bäst så kom flyttfirman och släpade ut alla möbler. Gissa om det blev luftigt, rent och fint.

10. Samlade ihop all täckpapp, som vi på grund av flyttjobb haft på golvet, samt allt hittills uppackat förpackningsmaterial i säckar och for till Stockby återvinningscentral. Pust, stor förbättring!

11. Från Stockby for vi mot den så kallade ”Stan” för att snabbt köpa varsitt par inneskor, kaffe och hämta ut några grejer hos kemtvätten.

12. In i lägenheten på Gumshornet och hämtade allt städmaterial, stegen och det som återfunnits under dagen: Bland annat killens keyboard. Vi blev mäkta imponerade av Hemfrids jobb, där kan man tala om flyttstädning. Lite frestad att låta dem komma hit.

13. På vägen tillbaka stannade vi på en mack och lät en biltvätt jobba lite med resultatet av att ha bilen parkerad under duvträden på Narvavägen tidigare i veckan. Lyckat.

14. Hem och lämna alla grejer lite snabbt och tillbaka mot Willys för att köpa lite mat att äta till middag samt något till nyårsafton. Klockan är strax efter 20 så vi tar en banan på vägen hem för att ”inte någon av oss ska bli på lite dåligt humör”. Kör in bilen i garaget för första gången. Känns lyx.

15. Middag. Äntligen sitta ner en stund. Killens pasta med räkor.

16. Städa städa städa. Fokus nedervåning och trapp. Suger upp grus som skulle ha rymts i en halv kommunväglåda. Våttorkar golven nere flera gånger om. Dammsuger bort spindelväv och annat ospec från kattvinden där vi ska ha våra kläder.

17. Packar upp kläder, monterar TV-möbeln, grovröjer, hittar och placerar ut lampor. Man börjar nu se golvet i vårt vardagsrum.

18. Fixar i köket, alla kartonger är nu borta. Hurra! Alla som inte sett hur det såg ut igår ser troligtvis bara de härliga skåpen, men jag börjar tycka att det är helt ok.

19. Jag förbereder ett brödbak och Hampus matar sin surdeg.

20. Hampus gör en stark insats som lyckas få i de tre iläggsskivorna i vårt nyköpta begagnade matbord. Dagens överraskning var att det blev större än väntat. Dagens bonus.

21. Förundras över att det inte precis är snålt av eluttag i huset. Bara i matsalen är det 18 möjligheter!

22. Fortsatt plock och fix samt skriva lite blogg. Nu är det dock läggdags, det lär ju inte bli lugnare imorgon 🙂

Flytten!

Idag var stora flyttardagen.

Vi klev upp vid 06-snåret för att hinna packa klart kök och stök. Vi hann inte alls klart men helt klart tillräckligt. Fick till och med beröm från flyttgubbarna.

Kvart över åtta kom flyttgubbarna och vi hann knappt vända ryggen till så var nästan alla kartonger ute ur lägenheten. Sen blev det klart lättare att packa klart. Mer överblickbart så att säga. Lastningen gick bra och snabbt, även om det tog lite längre tid än väntat att knyta ihop den så kallade säcken.

Väl i huset så blev det lite knorr då vi inte riktigt hade varit tydliga på att det var en skitbrant backe. Hampus och jag fick hugga in och räddade därmed upp vårt misstag så att flyttfirman höll tidplanen (läs: offerten). I stort sett så bars alla möbler och kartonger upp på övervåningen, då vi nu kommer bygga base camp där inför stundande renovering. Det som är kvar nere är kartonger märkta antingen med ”böcker” eller ”kök”.

Tackvare finfina insatser av Torgny som var dörrvakt och Eva som var flyttledare så gick det hela jättesmidigt tillslut. Dessutom kom de med lunch och elvakaffe. Guld värt. Senare på eftermiddagen kom Robert och Erika med kaffe och bulle. Det är det bästa med att flytta! 🙂

Efter en snabb insats och packat upp sängen, datorerna, fått upp jätte-TV:n på väggen och kommit cirka halvvägs med köket. Trots att köket är hundra år gammalt och inte alltför fräscht så är det stort mot vad vi är vana vid. Rymligt värre att inte behöva ha allt packat på höjden! Det kanske smartaste var att vi tog det övergivna kylskåpet och gjorde det till spritbar.

Efter allt detta så tog vi en promenad bort till närmsta pizzeria som ligger på Skärsätra Torg. Det var första gången jag var där och det kändes väldigt mycket Krokom om jag säger så.

Nu sitter vi i alla fall här och käkar pizza i soffan (flyttsunkigt i kartongen) och dricker en kraftfull Rioja samt tittar på Rapports Årskrönika. Riktigt spännande eftersom vi troligtvis inte sett ett enda Rapportinslag sen vi blev ihop.

Imorgon blir det till att städa, städa, städa… samt ”åka in till stan” för att köpa Espressokaffe anpassat för en Gaggia… Och lite annat.

Lapparna ryker

Idag har vi fått checka av en massa grejer.

Förutom ovanstående har vi fyndat ett par badlakan på Lexingtonbutiken (40 % rabatt, hur skulle vi kunna avstå?!), skickat in ett urval papper till Glocalnet som kommer få glädjen att leverera adhd-internet till oss.

Samt, viktigast av allt! Vi har promenerade bort till Franska kakelbutiken, vi har hittat det bästa tvättstället och blandaren! (och de går att köpa för pengar).

Sedan tidigare hade vi en idé om kakel och vägg. Nu är det bara kvar att välja toa och golv så är vi redo att dra igång. Det första har vi goda förhoppningar om sen vi på Franska kakelbutiken fick offert på ett par-tre olika bra alternativ. Golvet kommer vi nog kunna plocka rätt snabbt efter ett återbesök på Centro på Karlavägen.

Det som däremot är långt ifrån komfortzon är kakel till köket. Vi har bara dåliga förslag just nu som…? Kanske den här? Dock är det gott om tid kvar då köket kommer komma slutet Q1, och kaklet kommer snudd på sist.

11 grader på lilltoan

Vi har länge misstänkt att det är lite väl kallt på lilla toan. Igår hängdes en termometer in. Gissa om vi blev lite överraskade när vi såg att temperaturen pendlar mellan 11 och 15 grader. Det är ju inte bara där det är kallt, utan i alla rum med fönster, dvs alla rum, även badrummet. Vi längtar väldigt mycket efter att flytta in i vårt stora varma hus!

I förrgår kväll var jag ute och skottade bort mänger med snö från balkongen, ett steg i processen att identifiera vad vi har därute. Det som dök upp var mängder med ljung, ett par krukor med murgröna och en rhodedendron. Allt i formen av tjälfrusna isklumpar, som lite besvärliga att bryta loss från trallen.

Allt packades i backar, påsar, ikeakassar och står nu utanför huset.

Som om det inte vore nog med framssteg så for vi även till Bauhaus i Norsborg där vi startade med en kebab på Albys grill. Det satt fint och bidrog till att vi orkade gå runt där en längre stund. Vi passade även på att kolla in deras badrumsinredning. Hittade ett halvintressant tvättställ.

Vi köpte en massa bra att ha grejer, bland annat en grovdammsugare,  7 målarbelysningsset, 18 liter tak- och väggfärg, penslar, rollrar, täckpapp, latexfog, brandvarnare (Mamma!), sopsäckar, torkställning (kommer inte ha torktumlare till en början) med mera.

Här kommer en bild från tillfället då en expedit skulle lyfta ner en dammsugare åt oss.

Allt avrundades av att vi for bort till huset igen och lämnade alla grejer där. Kanonskönt att slippa bära upp och ner dem från lägenheten. I huset träffade vi halva säljarens släkt som var där på sluttampen i tömningen.

Julklappar och pack-kaos

Först måste jag inleda med en bild på bästa julklappen: Mulberrytaxen. Den bästa av vänner att ha i soffan som nackkudde.

Förutom det fick vi massor av bra julklappar. Mycket med hus- och kökstema. Kastrull, traktörpanna, Le Cruesetgryta med mera. Hampus fick en jättegubbig morgonrock som kommer sitta fint när han går runt på godset.

För fåglarnas skull blev det även en fågelholk och ett sexpack talgbollar.

Vi har idag börjat flyttpacka på riktigt. Det stora genombrottet hände medan jag var ute och åkte skidor

För då packade världens bästa ned alla böcker i bokhyllan. 15 kartonger blev det! Hujedamej, kommer de 58 att räcka?!

Så här ser det ut hemma hos oss nu. Inte mycket till julefrid, men väl kreativt.

Förresten fick vi idag en impulsiv idé att försöka sälja vår jättefina TV-bänk till ockerpris på Blocket. Eftersom den inte passar in riktigt i sekelskiftesstilen så vore det som skönt att slippa flytta den, även om den är jättepraktisk och kommer vara användbar.

Smygköp

Har ju hört talas om, vanligen tjejer, som gömmer undan sina påsar med nyköpta kläder för sina pojkvänner.

Det är inte precis så jag gör. Men idag smög jag också hem något. En påse fabriksbakat bröd.

Jamen vad skulle jag göra då? Hinner inte precis ta mig till Skansens hembyggdshörna och köpa mitt jultunnbröd. Näpp, fick bli första bästa påse på ICA. Till det några skivor julskinka från charken. Mums, imorgon bitti blir det skinkstut till frukost som traditionen bjuder. Som tur var blev inte min egen bagare alltför förnärmad. Kanske därför han vet hur gott det kommer bli.

I övrigt har vi ju outsourcat hela julen till Hampus föräldrar. Det känns väldigt bra mitt i allt jobb och flytt etc. Vi sparar oss till nästa år.

Livet som sambo till en projektledare

Det måste vara underbart att vara sambo med Team Boss. Guld värt.

För alla som tycker att det finns starka kopplingar till Scrum så kan jag dementera detta och berätta att det är RUP alternativt ASAP som gäller här hemma där jag bestämmer.

Förresten så har vi idag också äntligen bestämt oss för vilken entreprenör respektive fabrikat som vi kommer köra på i bergvärmefrågan. Ansökningsprocessen har startat och enligt planen så ska den skickas in till kommunen snarast imorgon.

Det vi flaggar risk för försening på är ”bestäm byggfirma”. Här har vi ännu otillräckligt beslutsunderlag.

Auktionsfynd och snökaos

Eftersom Hampus impulsköpte en matsalsmöbel medan jag var på jobbets julfest så fick vi ju lite hastigt sy ihop en logistiklösning för att möta upp.

Trots att vi nu har bil, så tänkte vi att det vore alltför riskfyllt att lämna bästa parkeringsplatsen, så vi tog tåget ut till macken på Lidingö. Väl där fick vi beskåda när personalen försökte få loss den alltför översnöade lastbilen ur snön. Det gick till slut med hjälp av en dragbil.

Mycket snö är det.

Sen for vi med livet som insats bort till nästgårds Cykloteket och hämtade ut prylarna. Här kommer en bild på världens just nu största jacka.


Väl framme på Lidingö hade bordet och stolarna packat sig längst fram i lastutrymmet.

Passade även på att ta lite bilder på uppfarten, vilken vi kommer jobba med extra intensivt nästa vecka innan flyttbilen ska kunna köra upp till ytterdörren…

Äntligen tapetprover + impulsköp från 1800-talet

I förrgår kom mina tapetprover, idag lyckades jag vara hemma i synk med postställets öppettider.

Dessvärre fattades det tre, några av de favorittippade. Nu ligger de nya och några av de gamla proverna på sängen.

Eftersom planen är att måla matsalen, vardagsrummet och biblioteket nere, så är det främst köket som ska få sig en tapet. Medger att jag inte bara tänkte på kökstapeter när jag gjorde mina beställningar, utan tog mer eller mindre de jag gillade.

Min favorit så långt till köket är den lilla biten som är ljusgrön med diagonalt mönster. Hampus är mer inne på någon av de bruna till höger med blomrankor på. Tål att tänkas på.

I övrigt så har vi varit på stan och köpt de sista julklapparna. Passade på att ta en sväng förbi Badrumsspecialisten

… och det absolut bästa med att ha ett jättestort hus det är att jag äntligen får stå och hänga vid trädgårdsnördgrejerna. Vill ha, allt!

Jovisstja, innan jag glömmer att knyta an till rubriken. Igår när jag satt på bussen mot jobbets julfest så såg jag att Bukowskis e-market hade en matsalsmöbel ute som närmade sig deadline. Såg dock inte så noga utan slog en signal till Hampus som var hemma och uppmanade honom att lägga ett bud någon timma senare om han kom ihåg det. Imorse när vi vaknade fick jag höra ”ja just det älskling, vi har köpt den där matsalsgruppen”. Jag hade ju knappt ens sett den, med undantag från en bild på 2×2 cm på iPhone.

Nu är den i alla fall vår. Passar den inte så får vi väl sälja den igen på Blocket. Enda kruxet är att den ska hämtas senast måndag. Inte jättebra planerat, ganska impulsivt… Snabbt blev det dock att hyra en minilastbil inför måndag kväll. Hoppas nu bara att vi får ok från säljaren av huset att köra dit prylarna i förväg.