Kategoriarkiv: Studio

Skåp i studion

Som jag skrev om senast så har vi ägnat oss åt en ordentlig prylrockad här på övervåningen. Tanken var att vi (jag) bara skulle flytta ur mina pyssel- och kontorsgrejer ur den lilla inbyggda garderoben i Stellans rum och istället få ett sjysst skåp i studion. Målbilden var att mina grejer skulle vara ordnade direkt intill arbetsbordet och Stellan skulle få en riktigt bra garderob för kläder och prylar.

Jobbet att fixa detta gick i två riktningar kan man säga, bakåt och framåt, enligt plan och inte enligt plan. Att fixa nya lagringsutrymmen i studion gick någorlunda enligt plan och framåt, att tömma Stellans rum på mestadels mina grejer gick lite kors och tvärs. I vanlig ordning var det en aktivitet som växte – i takt med att min arkeologiska utgrävning fortsatte. 

DSC 0979

Hampus fixar så skåpen sitter ihop

Sätta upp skåpen gick alltså bra bortsett ifrån vi hade ungefär en veckas paus i avvaktan på att ett reklamerat skåp skulle bytas ut. Idag hämtade Hampus det nya och skickade iväg det gamla på ICA-posten, så nu är alla skåp uppsatta. Jag säger bara att det var tur att jag inte höll fast vid första idén att köpa ett gammalt linneskåp, för det hade aldrig räckt. Nu har vi inte mindre än åtta stora köksskåp som bildar en massiv förvaringsvägg om 2,4 x 2 meter.

Trots att det saknades ett skåp kunde jag jobba vidare med min uppgift att sortera och flytta saker, vilket tog hur lång tid som helst! Jag flyttade om alla hyllplan fem gånger kändes det som. Jag är ganska generös (…), så Hampus har fått ta två av skåpen men övriga sex är nu närmast proppfulla av mestadels mina grejer eller grejer jag bestämmer över. 

Den övre raden får stå för vårt ”kontor”. Där har vi pärmar och papper, bruksanvisningar (hur många som helst!) samt kuvert och motsvarande. Nedre delen är tyg- och syrelaterat. Japp, saker tar plats, speciellt när de är sorterade i lådor och raka högar. 

DSC 0982

Arbete pågår mitt i natten för att sortera in tyg och sygrejer

DSC 0992

Här är jag nästa klar

DSC 0999

Saker i lådor och lådor i lådor…

Nu är i alla fall min del av skåpen klara. Jag är så nöjd och så trött. Jag skyndade mig att städa och ta en bild innan jag börjar stöka ner igen. 

DSC 1000

Klart och städat, snart stökigt igen

Parallellt så har jag alltså snart sorterat varenda pryl på övervåningen känns det som, fast det är fortfarande grejer kvar att gå igenom och flytta. Men det blir en annan dag, jag är helt slut nu.

Jag hade visst använt Stellans rum och lite större klädkammare som avlastningingsyta och förråd för alla för små/stora/fula/sommar/vinter/omoderna/trasiga och på andra sätt avlagda kläder (samt alla Stellans barnrelaterade tillbehör). Som en följd av detta fick jag ju även rensa igenom mina vanliga klädgarderober för att få ihop det. Det blir lite stökigt när man först har en kroppsform, sen blir som Barbapappa och därefter successivt går ner i vikt men ändå inte alls ser ut som innan. Summa summarum har jag nu mycket kläder jag inte kan ha (det mesta är för kort?), men med lite nya plastbackar från Ikea så kommer jag gömma undan allt längst upp i min vanliga garderob. Nu är det i alla fall klart och preppat, varenda tröja är pedantiskt vikt samt varenda trasig strumpa är slängd. 

Även om Hampus kanske tycker det, så är jag inte en sån som handlar enormt mycket, det är snarare så att jag har kvar allt införskaffat sen gymnasiet plus vintage från Mamma. Jo, vi gillar att spara saker i min familj. Jag gillar att ha allt sorterat och kategoriserat i lådor som ligger i lådor. Därav mycket jobb att hålla (tvångsmässig-) ordning. Nog om det.

Stellans kläder är fixade i den mindre garderoben/klädkammaren och allt övrigt barnrelaterat är packat i den större klädkammaren. 95% av Stellans kläder är lånade från kusinerna, och leveranserna från dem kommer batchvis… därför har vi alltid mycket kläder igång samtidigt. 

DSC 1002

Två hyllor för innevarande storlek. Tredje hyllan för nästa storlek. En back för urvuxet och en back för näst-nästa och näst-näst-nästa storlek. 

Arbetsro

Idag har jag kopplat in min skärm och satt mig tillrätta i mitt nya kontor. Det är ännu lite spatiöst inrett med endast två temporära fällbord och de jättebra lådhurtsarna som förra ägaren gav mig när vi flyttade in i huset. 

DSC 0611

Arbetsro i sken av våra nya balkonglampor som kan kommunicera med flygtrafiken

DSC 0620

Arbetsbord. Den trådlösa musen fungerade otippat bra på linneduk (vilket är ett konfortmåste för att inte få spel på fällbordets klibbiga plaststruktur)


Ett inredningsmål med 2013 är att fixa klart det här rummet. Jag tänker mig något i stil med följande:

Stor (minst 300 x 400 cm) sliten, kanske starkt infärgad, matta

Livly vintage modern mix randig tapet matta

Bild Residence Fastighetsmäkleri

Tre ganska stora industrilampor, typ den här från Country style.

15751industrilampaS75

Jättestort bord och ett par Eamesstolar, ungefär som nedan, fast vi kommer bygga ett bord av en svart måttbeställd skiva. Kanske blir det turkosa eller vita stolar till. 

Madamstoltz 160845986

Bild: Madam Stoltz

Sen inser jag redan nu att vi behöver fixa någon slags förvaring också, man blir ju sugen på att köpa något från Superfront som säljer fronter till Ikeaskåpstommar. Mer om det kan du läsa om här hos Studio Karin.

Superfront for ikea gallery 0001 1

Bild:  Superfront