Kategoriarkiv: Sovrum

Äntligen sänglampor

Nu har dagen äntligen kommit då vi har sänglampor i sovrummet, vilket halleluja-moment!

Lamporna, kommer från Lampe Gras och designades av Bernard-Albin Gras redan 1921. Den slutade tillverkas 1940 men nu görs de återigen för hand i samma fabrik i Frankrike. Vi har letat länge efter sänglampor och velat till förbannelse. Med tips från Charlotta fick vi nys om webbshoppen Luxus Lamper som är prisvärda och när just den här modellen dessutom fanns på kampanj så slog vi äntligen till. Gud vad vi är nöjda!

DSC 0269

DSC 0268

Nästa gång det är dags att köpa en ny lampa ska blir det nog en likadan skrivbordslampa.

En sänggavel

I fredags kom vårt nya badkar, vilket är skäl nog för en helt egen blogg (på G) och i lördags for vi och hämtade vår nya sänggavel. Man kan tro att vi är i ”stänga puckar”-tagen  och det stämmer utmärkt det. Med mindre än tre veckor till bebisens beräknade nedkomst så försöker vi kräma ur det sista i vårt hus- och inredningsfokus. Och ärligt talat, passa på att köpa några dyra grejer, som vi dragit oss för, innan livets stora omprioritering startar. 

Den här sänggaveln har jag varit sugen på i säkert fem år, och sen renoveringen av nya sovrummet blev klar så har vi bara väntat på att komma till skott. Vi har tittat på inredningsbutiken Boheme på Linnégatan men sedan hittade jag företaget In Your Dreams (sänggavel.se) efter att jag googlat lite och fick då tag i lite bättre pris. 

Jag har skrivit om vårt sänggavelköpande tidigare, här och här,  då det (såklart, vad annars) var en källa till mycket bryderier. Vi gick in i processen med övertygelsen om att den skulle vara mellan-mörkbrun och  sidenliknande tyg. Men vi hittade aldrig något mellanbrunt tyg som vi gillade men sprang av en slump på ett petroleumgrönt exemplar i tjock sammet när vi var i In Your Dreams-ateljen. Tjoff tjoff hade vi bestämt oss, i alla fall undermedvetet, även om vi lät saken bero ett antal månader.

Strax innan jul la vi beställngen och som sagt, igår var den klar för avhämtning. Vi är så nöjda!

IMG 4287

Hampus lastar in sänggaveln i bilen, vår bil är grym!

DSC 0991

DSC 0999

På min önskelista just nu:

  • En varsin Lampe Gras 303
  • Två likadana sängbord, eller åtminstone ett till
  • Nytt fräscht helvitt bäddlinne
  • Lång stoppad bänk/pall till fotändan av sängen
  • Sängöverkast och dekorationskuddar

Plötsligt händer det!

Med gemensamt engagemang så tog vi idag tag i projektet att installera de för flera veckor sedan inköpta sänglamporna.

DSC 0597

Det var nära ögat där att hela projektet skulle sluta i osämja men efter lite snabbt bloggläsande och hastiga efterforskningar i inredningsböcker så lyckades vi enas om lampornas placering. Det bästa är att det var ett provskott inför vårt ”riktiga sovrum”. Till nästa gång ska vi komma ihåg att sätta dem ännu lite tätare, men framför allt: Om vi tycker olika så ska vi göra som jag Hanna tycker.

Kalasfyndar på Willys

Vi är ute i huset och funderar på hur vi ska göra med vårt sovrum. Som det är nu är det en kattvind bakom sängens huvudända. Så som dörren är placerad in till kattvinden gör att sängen knappt får plats och står inklämd mot fönstret. Inte så bra. Vi väger lite mellan att flytta dörren till kattvinden längre bort från sängen alternativt ta bort hela kattvinden helt. Jag vill gärna ha en snedvägg i sovrummet och bygga in någon funktionell sänghylla i väggen.

Bestämt är i alla fall att taket ska bli av träspont. Vitmålad. Det kommer bli super! Inte helt otippat ska heltäckningsmattan i ljusrosa bort också.

På vägen hem testade vi Willys som ligger precis i närheten. Vi som normalt handlar vår mat på ICA Karlaplan blir helt lyriska av att gå i mataffär av storköpskaraktär. Vi frossar i billiga saker. Prisexempel: En flaska tjejschampo kostar sub 25 kr på Willys mot 45 kr eller liknande där vi handlar normalt. Man får hejda sig själv för att inte köpa 20 kg tvättmedel eller motsvarande då vi fortfarande åker kommunalt vart vi än ska.