Kategoriarkiv: Utflykt

Sommarsemester i Jämtland

I somras under semestern så gjorde vi en enda resa och det var till Jämtland. Vi var dels hemma hos mormor och dels hyrde vi en lägenhet i Åre för att pröva på fjällivet (low effort) med två barn.

Det börjad med den obligatoriska bilresen. Sedan i påskas, när vi åkte upp senast, var vi väl kittade med en vrålfräsch gammal Saab, lastad både till bredd och höjd. Målet var att komma iväg ”tidigt” och trots att bilen var packad och matsäcken bredd redan kvällen innan… tog det säkert två timmar innan vi satt i bilen. Då hann vi dock både med att hälla ut en hel mugg kaffe inne i bilen (Hampus) och tappa bort en uppsättning husnycklar med larmbricka (Hanna). Vi fick åka utan nycklarna men hade istället med oss dålig stämning (nycklarna återfanns i hallen när vi kom hem igen). 

Första stoppet var planerat till Uppsala där vi skulle hämta upp lite grejer hos Elin. Killarna somnade precis innan stan men vaknade så fort bilen stannade. De tog vid i samma sinnesstämning som nyckelincidenten lämnat. Jag hann känna att det skulle bli en riktigt tuff resa när det var illvrål och en oplanerad andra paus redan i Gävle. Vi tog sikte på en hamburgerrestaurang och elvakaffe, men passerade en jättestor fin lekpark och stannade där. Grabbarna fick lite frisk luft, de som är tvåbenta fick sträcka på de lurviga och samtliga tog lite fika. Det var bra för sen somnade båda och det var bara att stå på gasen med siktet inställt på Himlabadet i Sundsvall. Vi åt lunch (nåja, inte alla) och badade i ett par timmar innan vi körde den återstående sträckan till mormor. Resan gick helt klart bra även om det kändes som ’aldrig mer’ där innan Gävle. 

IMG 2230

Det mesta, men inte all, packning inburen i hallen. Btw proffsen packar i påsar. 

Hos mormor gjorde vi inte så mycket speciellt utan passade på att leka ute och vila upp oss lite. Och fika. Det finns en hel del roliga leksaker där, och förutom en ny cykel till Stellan så diverse andra fordon man kan åka på. 

IMG 2234

Det finns ingenstans det fikas så mycket som hos mormor

DSC 9554

DSC 9577

IMG 2249

1980-talet ringde… 

IMG 2246

Gött att cykla i kalsonger inomhus

Efter några dagar åkte vi till den sprillans nya lägenheten vi hyrt. Den ligger i ett område under etablering som heter Sadeln och ligger i Åre Björnens västra del. Där mötte vi även upp morfar som åkt upp med egen bil. 

Första dagen ösregnade det men vi var ju på vildmarksäventyr och gick ut ändå. Enda minuset med detta var att samtliga kläder och skor vi haft på oss blev totalt genomblöta. Jaha, det fick man för alla påkostade gortexplagg… 

IMG 2263

Senare på eftermiddagen var allt fortfarande blött men vädret bättre. Vi tog en promenad i grannskapets skidbackar.

DSC 9582

DSC 9615

DSC 9655

Nästföljande dag skulle det bli riktigt bra väder så vi hade siktet inställt på en topptur. När jag säger det så menar jag att vi skulle ta kabinbanan till toppstationen och sen gå den sista dryga kilometern till toppen. 

DSC 9676

Dimma över dalen, dagen efter det massiva regnandet

DSC 9677

DSC 9690

IMG 2314

Alla är med i kabinbanan

DSC 9718

Vid kabinbanans station

DSC 9723

Bananpaus halvvägs upp

DSC 9729

Även drickapaus för den lille

DSC 9732

Många fotomöjligheter

IMG 0136

Det är framförallt ett ställe som är sjukt brant, se mig i bild. Morfar var extra uppmuntrande där när jag försökte klättra upp med Frank på ryggen ”om du ramlar nu så stryker han med…”. Typ alla andra bergsbestigare och Hampus hittade bättre vägar runt den stora klippan. Men vi klarade det.

DSC 9735

DSC 9739

DSC 9746

DSC 9751

Vi klarade det upp till toppen! Gott med lite mackor och kaffe som belöning.

DSC 9757

Det var strålande fint väder, klart och mycket folk

IMG 2324

DSC 9766

På vägen ner gick vi en mindre brant men något längre slinga, man har blivit lite ängslig på sistone 

DSC 9774

IMG 2325

I kabinbanan på väg ner igen såg vi många downhill-cyklister. Såg riktigt kul (och läskigt) ut.

En av dagarna åkte vi in till Åre by och såg oss omkring. Det blev lyxpizzalunch på torget. Väldigt gott. 

IMG 2334

Någon kastade åt honom en kant så han höll sig nöjd

IMG 2338

Vi var även ute på fler turer i grannskapet av lägenheten

 

IMG 2344

IMG 2350

IMG 2360

Stellan är väldigt förtjust i att plocka bär, blåbär är en av favoriterna

IMG 2365

En av kvällarna smet Hampus och jag iväg efter att barnen gått och lagt sig. Vi promenerade upp till hotellet Copperhill. Vi hade klart underskattat sträckan och det tog mer än en timma att komma dit (inklusive lite pokemon). Hem gick det snabbare då vi hade gravitationen på vår sida så att säga. Sen när vi kom hem visade det sig att det varit totalt läggningskaos där minst ett barn vägrat sova när vi lämnat huset. 

IMG 2376

En liten lugn stund utan barn på en terrass med utsikt

En annan utflykt vi gjorde var att åka till Sveriges största vattenfall, Tännforsen. Vattenfallet var inte superspännande men det var en lagom bra promenad för Stellan att gå själv och mycket spännande när morfar gjorde lunch på spritkök. 

DSC 9775

Först en glass innan avgång

DSC 9786

Hampus och Stellan tittar på vattenfallet medan jag stod en bit upp och var rädd att de skulle falla i vattnet (tröttsamt att ha blivit sin egen mamma)

DSC 9811

Vi är ett par hundra meter från parkeringen. Matlagning på gasol i ett spritkök på en parkbänk. Hampus och jag punktmarkerar en varsin unge. Det är ungefär graden av äventyr det man klarar av nu för tiden. 

IMG 2380

Gott och spännande tyckte Stellis

Kan hända att vi tog någon dags vila mellan, men den sista turen vi gjorde hela gänget var att åka till Storulvåns fjällstation. Där gick vi en liten sväng, fikade, gick tillbaka och åt lunch på fjällstationen. Medan ungarna och jag sov i bilen av utmattning körde morfar över till norska gränsen för att visa Hampus hur det såg ut i Norge. 

IMG 2421

Minidvärgen vår

IMG 2434

En mycket spännande vajerbro

IMG 2444

IMG 2454

Gäller att vara koncentrerad när man går på spången

IMG 2469

Trädhästen

IMG 2480

Lunchbuffe på fjällstationen, mycket tillrättalagt, vilket passar oss

Sista dagen innan vi återvände till mormor skulle Hampus prova på att cykla downhill. Han hade anmält sig till en nybörjarkurs och hyrde all utrustning nere på torget. Han utmärkte sig som snubben som cyklade i röda chinosshorts. Det var enligt uppgift jätteläskigt, jättejobbigt och jättekul på samma gång. Med tanke på att han har surfar downhillcyklar sedan dess så antar jag att han fått mersmak. 

IMG 2490

Mannen med de röda shortsen är min

IMG 2495

IMG 2498

Jag och Stellan var imponerade i alla fall. Senare framkom att han hade cyklat in i ett träd men det hade gått bra. 

Sista eftermiddagen hos mormor passade vi på att leka ute i solsken och regn. 

IMG 2512

Frank gör plank-challenge inför Beach 2017

IMG 2515

Stellan var ute och sprang naken i ösregnet senare på kvällen

Vid hemresan fick jag igenom att testa en ny resemetod, att åka gristidigt. Vi klev upp kvart över fyra på morgonen. Drack en kopp te, blandade välling och lyfte upp sovande barn ur sängen. De höll sig lugna, mestadels sovande, fram till första stoppet i Järvsö. Vi var där till åtta på morgonen lagom för att äta frukost på Järvsö Baden (hotell och golfbana). Där fick barnen både kläder på sig och en ganska lång paus. Därefter körde vi i knappt två timmar till Gävle för lunch i samma park som på resan upp, och efter det kunde vi klippa resten utan stopp. Det var skönt att komma hem på eftermiddagen och jag tror vi kommer resa så här fortsättningsvis. 

IMG 2526

Två glada och nyvakna barn i Järvsö, halva resan avklarad

DSC 9814

Skönt att ha lite tid att packa upp och lufta sig efter en lång resa

Påsken hos mormor

Just nu är det mesta lite övermäktigt, såväl skriva bloggar, köpa nya saker som att resa bort. Sen vi blev fyra i familjen har vi haft en klar utmaning att förflytta oss. Det har nämligen varit så att Hampus inte får plats någon annan stans i bilen än i förarsätet om barnen är med. I bilens motsatta ände är det antingen bagage eller vagn som får rum. 

Vi hade bestämt oss för att inte lämna huset förrän framåt sommaren, eller när vi köpt en ny bil, men hur som helst bestämde vi oss för att satsa på att åka till Jämtland över påsken. Jag ska också påminna om att Stellan blir väldigt åksjuk också och att vi lovat oss själva att aldrig åka bil med honom igen. Det krävde vissa förberedelser, bland annat fick vi pimpa vår sjutton år gamla Saab med en takbox, nya vindrutetorkare samt byta ut Stellans bakåtvända bilbarnstol mot en mindre variant. Resultatet blev att vi fick plats med adekvat mängd bagage och att Hampus kan sitta hyfsat på passagerarplatsen. 

Vi gav oss av i gryningen onsdagen innan påsk. Vi startade tidigt med målet inställt på Sundsvall. Det blev två korta stopp i Gävle för kaffe respektive blöjbyte. Frank sov i princip hela resan, jag satt i mitten bak med en kräkpåse framför Stellan, som av denna anledning kände sig en smula iaktagen och inte riktigt somnade så djupt som vi hoppats. I Sundsvall hade vi planerat att stanna vid ett äventyrsbad för lek och lunch. Eftersom det var vardag var vi i princip själva på barnområdet vilket var supernajs. Både Frank och Stellan badade. Stellan kommer troligtvis inte bli äventyrare som vuxen utan åkte rutschkana långsamt långsamt för att sedan ställa sig upp och ropa när han kom ner till vattnet. Där ville han bli buren av en vuxen till land för att kunna upprepa proceduren hundra gånger till. 

IMG 0348

Stellan och Hampus badar i äventyrsbadet för barn, kul men läskigt

IMG 0350  1

Pommes-chill i restaurangen

IMG 0351  1

Frank gillade den varma babypoolen 

Efter bad och lunch fick vi bra utdelning då båda barnen somnade djupt. Bilens passagerare höll sig lugna fram till Pilgrimstad ungefär. Jag fick på nytt flytta bak men istället för att vakta spyor så var jag underhållsansvarig. Lite segt men det gick bra. Vi kom fram vid 17:30-tiden tror jag så resan tog totalt elva timmar. Drygt men hanterbart. 

IMG 0349

Underhållningskommittén kör bokstavskex i en skopa

Dagen därpå, Skärtorsdag, hade vi planerat att spendera i Åre. Hampus hade bokat upp en skidinstruktör för att för första gången på riktigt prova att åka utför. Jag och grabbarna hängde nere på backen och i värmestugan under tiden. Hampus var sjukt nervös innan och hade dödsångest. Som tur var gick det hur bra som helst och han fick lära sig att både sakta ner farten och bromsa (klart relevant). Det var riktigt roligt att se honom (typ) susa ner i (barn-) backen. Vi passade även på att hänga lite i Åre by för att se hur det ser ut där nu för tiden, mycket kommers och till synes trevliga matställen. 

 IMG 0345

Hampus och skidlärarn, går igenom grunderna

IMG 0347

Huj vad det går. Snyggast i backen. 

IMG 0346

Stellis i värmestugan

Stellan åt inte mycket den här dagen, antingen för att han var sjuk eller så blev han sjuk av att inte äta. På kvällen-natten sen blev han riktigt risig, fick hög feber och kräktes ungefär tio gånger i sängen. Jajamän. Vi sov alla fyra i samma rum, Yeezus, vilken cirkus! Förutom det mest uppenbara att hantera kräks från den ena så vaknade Frank på strålande bushumör varje gång. Jag tror jag sov en timma den natten, fördelat i tio separata enheter. 

Efterföljande dagar tog vi det därför lite lugnare och var hemma hos mormor. Hampus och jag passade på att åka längdskidor men även ute en liten stund i snön med barnen.  

IMG 0311

Ut på tur, aldrig sur

IMG 0313

IMG 0314

DSC 8994

DSC 9007

DSC 9014

DSC 9026

DSC 9040

Hela familjen, höhö!

DSC 9021

DSC 9061

På söndagen när vi skulle åka hem igen så hade Stellan börjat få tillbaka sin aptit. Men då händer det igen, han kräktes rätt ut på köksgolvet när han skulle ta lite elvafika. Stackars liten, och det kändes inte som en gyllne förutsättningar för vår stundande bilresa. Det gick dock bra, han sov i princip hela vägen till Sundsvall där vi stannade hos våra kompisar Maria och Erik på middag och lek. Mycket trevligt, stort tack!

Vid 19-tiden satte vi oss i bilen igen med målet att barnen skulle somna för natten, och vi skulle få oss några tysta meditativa timmar. Icke! Stellan var vaken till Gävle och slocknade först vid 22. Även denna del av resan satt jag bak med en kräkpåse i handen, det var nog en bidragande orsak till att han inte kom till ro ordentligt. Istället fick jag jobba mycket intensivt med underhållning för att stävja diverse skrikattacker. Vi var hemma runt midnatt. Resan gick helt okej även om vi inte fick ut många av nattkörningens planerade fördelar. 

Blåbärsdagar

Igår eftermiddag gjorde jag och Stellan en liten repa i skogen för att kolla läget. Jag hittade minsann en svamp! Men det vi också hittade var lite blåbär som vi plockade med oss hem. Hampus som äter blåbär i det han kallar för ”vanlig frukost”, dvs det han äter precis varenda morgon och ibland även på eftermiddagen, blev lite intresserad. Vi bestämde därför att göra ett försök att plocka lite mer tillsammans efterföljande dag, dvs idag. Vi har plockat blåbär tillsammans vid två tidigare tillfällen och båda slutade i klagosång pga mycket mygg och lite bär. Det var en del mygg igår vilket syns på stackars Lill-Stellan idag men idag hade vi jättebra förutsättningar.

IMG 9454

Det kom en ordentlig skur igår eftermiddag när vi gick hem från skogen, när jag gick såg jag två små händer sticka fram ur regnskyddet

IMG 9455

Ganska nyfiken att titta på allt från vagnen

IMG 9458

Blåbärsvrak

Kotten, som verkligen gillar bär, var taggad till tänderna och väckte oss redan vid kvart i sju i morse. Vi andra två var som två lik och lyckades sova räv i ytterligare en halvtimma samtidigt som han levde rövare i vår säng. Vi kom iväg hemifrån strax efter nio efter att ha stressat järnet. För att hushålla lite med energin så tog vi bilen till Breviksbadet, via mataffären för att köpa med oss lite fikabröd (optimera för trevligt). Från parkeringen så gick vi några hundra meter innan jackpot. Det var väldigt bekvämt, vi kunde rulla barnvagnen ända fram i snåren. Vi plockade bär och fikade om vartannat, och var hemma igen innan lunch. Hem kom vi med två kilo bär och var väldigt nöjda. 

Här kommer några bilder från idag. 

IMG 9461

Stellis i snåret

IMG 9464

Stödfikar lite innan riktiga fikat

 IMG 9469

Wienerbröd och kaffe på en sten

IMG 0072

Kul att åka karusell i utegymmet. Jobbigt för en annan att göra roddövningar i rask takt.

IMG 9471

Mycket att plocka

IMG 0071

Man blir trött av all frisk luft

IMG 9472 

 Två kilo

Till Bäverhyddan

Årets ”vildmarksutflykt” på hemmaplan gick av stapeln igår när vi och en annan familj cyklade bort till Bäverhyddan. Bäverhyddan är ett timrat vindskydd med grillplats och vedförråd som tillhandahålls av kommunen. Vill man se hur det ser ut så kan man läsa förra bloggen i ämnet då den innehåller lite mer bilder. 

Tidigare två turer har vi grillat korv men nu tänkte vi att det var dags att göra något lite mer ambitiöst. Vi hade därför fixat hamburgare med alla tillbehör som grillbacon, cheddarost, gucca, majo, grönsaker, senap, ketchup, rostad lök osv. 

Nu tog jag inte så många bilder från gårdagen men här kommer några få. 

IMG 9422

Stellan i blåbärsriset medan vi väntade på att papporna skulle fixa grillglöd av vedträn

IMG 9425

Barnen åt korv medan vi väntade på våra burgare

IMG 9428

Resultatet – mums!

IMG 9435

Kul att dricka ur ett termoslock

En vecka i Jämtland

Som ni kanske minns så inledde vi semestern med att åka tio dagar till franska rivieran. Därefter var vi hemma i cirka en vecka och laddade om (läs: körde minst 14 tvättmaskiner) innan vi åkte iväg på nästa semestersväng till mitt barndomshem i Jämtland. Vi kom hem i förrgår sen eftermiddag och idag har vi bara njutit av att vara hemma – vilket vi har för avsikt att vara resten av semestern. Det bästa med att åka bort, det är att det är så härligt att komma hem igen. 

Det bästa transportsättet, åtminstone sommartid är bil och resan estimeras till cirka 6-7 timmar beroende på vilken väg man väljer. I själva verket tar det längre tid förstås eftersom man ska pausa för att äta och kanske rasta en liten busunge. Förra sommaren när vi körde upp med Stellan så gick det väldigt bra, den här gången var vi lite osäkra på hur det skulle gå. Han sover inte lika mycket nu som när han var ett halvår, han har mer spring i benen och har dessutom börjat visa tecken på att bli ordentligt åksjuk i bilen. Vi övervägde diverse olika alternativ kring startpunkt för resan: köra tidig morgon, eller mitt på dagen eller sen kväll och natt?

På vägen upp bestämde vi oss för att starta så tidigt som möjligt men inte mitt i natten och ta rutten förbi Sundsvall. Som bekant så tar allt längre tid än vad man tror. Trots att vi klev upp kvart över fem så kom vi iväg först klockan sju, trots att vi hade gjort all matsäck, vattnat blommorna och packat bilen kvällen innan. Innan vi hade passerat Sollentuna så hade Stellan kräkts två gånger, och jag hade fått byta från passagerarsäte till baksäte sittandes på vakt med en använd kräkpåse i handen. Inom den första halvtimman typ hade Hampus tydligt deklarerat att vi aldrig någonsin kommer köra bil till Jämtland utan det blir flyg fortsättningsvis. Stellan somnade och resan rullade på. Vi bestämde oss för att stanna i Sundsvall på ett lekland för låta honom få en ordentlig chans att smälta lunchen genom att busa någon timma efteråt. Det gjorde vi, och det funkade bra. Inga fler missöden på resan som flöt på bra. Det var lite trafik, bara lite minus för ihållande regn som växlande mellan skyfall och dugg. 

IMG 9248

Drakborgens lekland i Sundsvall

IMG 0068

Superkul med bollhav 

Väl på plats hos mamma så tog vi det ganska lugnt de första dagarna. Det var kallt son satan och regnigt. Första eftermiddagen klädde vi på Stellan regnkläder från hatt till stövel och gick ut en stund på tomten. Han började gråta efter cirka fem minuter så vi gick in igen. Efterföljande dag var höjdpunkten den katt som följde efter honom och mormor på väg till postlådan. Stellan blev så glad. Katten, som verkade vara på rymmen(?), uppskattade också myset. Stellan är så gullig när han ser djur (även gosedjur) som han tycker är söta för då gör han ett slags pip ”Iiiiih” som han kan säga hur länge som helst. 

DSC 6034

En kattkompis som dök upp på gatan

DSC 6035

DSC 6039

Dagen därpå bestämde vi oss för att åka in till Jamtli Historieland, som är typ som Skansen med undantag för djuren. Nu hade vädret vänt och det var riktigt soligt och ganska varmt. Vi strosade runt bland historiska miljöer och lekte i barnens ladugård till att börja med.

DSC 6056

Vi är intresserade av tak och färgsättning så det tittar vi alltid på när vi ser gamla hus. Här ett rött plåttak i bandtäckning och engelskt röda fönsterdetaljer.

DSC 6062

Utanför barnens ladugård fanns en sandlåda, där hade Stellis kunnat sitta hela dagen om han fått

DSC 6063

Grisar att ta hand om

DSC 6066

Stellan gillade ankorna gjorda av vedträn typ

Därefter gick vi vidare mot sjuttiotalsområdet. Där pågick en musik-/teaterföreställning baserade på ”Fem myror…”-programmen som vi tittade lite på och senare busade runt i tillhörande lekland.

DSC 6080

Fem myror-leklandet på Jamtli

Hampus tog kommandot och stretade vidare in i sjuttiotalsområdet, medan Stellan och jag började få energikollaps pga lunchdags. Det var lite tur att Hampus var så ihärdig för annars hade vi inte fått ta del av de komplett inredda (inklusive trovärdiga statister) sjuttiotalsvillan.

DSC 6082

Hampus och Stellan pustar ut i ett av tonårsrummen

DSC 6084

Stellan och kanin kollar in en gillestuga för första gången(?)

Bortom villorna så fanns det även äldrebostäder, typ radhusmodell utan trädgård, men även en hippielott. Det var jättemärkligt att gå förbi och bli tilltalad av de boende som en del i deras skådespel. Jag menar, hur mycket fantasi har man att komma på roliga svar vad man gör utanför en hippiebuss kvart över lunch en solig dag? 

Efter en rätt medioker lunch på Slalom Kafé så kom dagens höjdpunkt: Besöket i fäbodvallen. Jag och Kotten hade varit på Skansen en vecka tidigare så jag visste att han verkligen gillar djur och getter i synnerhet. Mycket riktigt! Stellan blev så glad och gjorde sina pipande ”Iiiih”:n så fort han såg dem. Väl innanför stängslet kunde han inte sluta klappa. 

DSC 6099

Stående på träkojan ser man en väldigt söt killings bakdel

DSC 6120

DSC 6126

Stellan ville bara krama geten

På fäbodvallen tittade vi även på en ko men den råmade så kraftfullt att vi alla tyckte den var lite läskig. Bättre var det med de små kaninerna så var så söta. Stellan instämde. 

DSC 6087

Vi klappar och matar kaniner igenom buren

Innan Stellan bröt samman i sin dagliga törnrosasömn så hann han provköra grävmaskinen. Den var inte i närheten av lika spännande som djuren men helt ok. 

DSC 6140

Kör en grävmaskin som går på vindkraft. Vindkraften utvinns genom att en vuxen vevar på ett vindkraftverk så propellern snurrar. Jobbigt för vuxen…

Eftermiddagen avslutades i Östersund City där jag ersättningsköpte ett par nya solglasögon för det facila priset av 150 spänn. Mycket nöjd. På kvällen kunde vi äta middag på mammas balkong vilket kändes som en stor seger för sommarvädret. 

IMG 9276

Mina nya 150-kronorsglasögon

Dagen därpå gjorde vi ungefär samma sak igen men på en hembygdsgård i Ede, mammas hemsocken. Stellan klappade killingar, vi tittade på tidsenligt klädda kvinnor som bakade tunnbröd och spann garn. Hampus fick chans att briljera på det senare. Vi åkte även häst-och-vagn samt tittade på en musikföreställning riktad mot den yngre generationen. 

IMG 0070 2

Killingar i en temporär komposthage

IMG 9282

Hampus och min morbrors fru Lisbet som jobbade i spinneriet den här dagen

Jämtlandsresans höjdpunkt skedde på måndagen då vi packade ihop oss, matsäck, regnkläder och mygghattar och åkte till Vålådalen för en enklare fjälltur. Det var vi, tillsammans med tre andra familjer inom varierande grad av släktskap. Bland annat min kusin Annica och hennes sambo med barn. Det var totalt sju barn, sju vuxna och en hund. Barnen var i åldrarna fyra år ner till ett år och någon månad. Alla barn under två, totalt tre stycken inklusive Stellan, fick åka bärstol och de övriga knatade på med under dagen varierande hastighet. 

Vi parkerade vid sportcentret i Vålådalen och gick sedan rätt upp för fjället, det var rätt brant och flåsigt i början. Barnen var vid gott mod och traskade på tappert. Stellan som hade fått frukost väldigt tidigt, för att undvika kräkkaos i bilen, var gnällig och hungrig – förstod vi senare. Förutom att det var varmt och flåsigt så blev vi attackerade av mygg och knott så fort vi stannade, vilket var rätt ofta. 

Efter att ha klarat av den värsta stigningen så hittade vi ett ställe där det kändes som det blåste lite på. Vind betyder mindre mygg och knott så vi stannade för att äta lunch. Dessvärre så hittade de blodsugande djuren oss ändå. Stellan blev knottbiten runt ögonen och i båda öronen och vi tyckte världssynd om honom, och försökte sätta på mygghatt och liknande för att skydda honom. Något han inte uppskattade var att ha huvudet i ett nät, så vi fick låta bli. En bra kompromiss var att byta till mössa istället för keps så blev det lite skönare för öronen i alla fall. 

 

DSC 6189

Vi stannar till för att äta lunch på en sten

DSC 6199

Mums, kall köttfärssås och pasta ur en glasslåda

DSC 6197

 

DSC 6216

Lite bättre med mössa mot knotten

DSC 6220

Helt ok att vara tillbaka i bärstolen efter lunch

Vi insåg som sagt att Stellan måste ha varit hungrig för han gick från supergnällig till toppenkotte. Efter lunchen bar jag honom en liten bit och då satt han däruppe på sin tron och pekade åt alla möjliga håll och sa ”Titta”, ”Titta där!”, ”Där!” osv. Från det att vi började röra oss så tilltog vindarna och vi hade inte alls lika mycket besvärande mygg och knott som tur var. Solen kom fram och det blev riktigt fint. 

DSC 6231

Efter lunch var det var rätt lättvandrad terräng, inte alls särskilt brant dock lite blött när vi passerade flera myrar


DSC 6242

Tillbaka hos pappa efter en kort stund

Målet för dagen var att komma fram till ett vindskydd invid ett vattenfall. Det gjorde vi lagom till efterlunch-fikat. 

DSC 6272

En glad kille fikar i vindskyddet

DSC 6275

Vattendraget i en dal framför oss

DSC 6317

DSC 6321

Vi gick ner till vattnet för att fylla på flaskorna

DSC 6342

Stellan ville gärna gå i

DSC 6350

Till höger är en liten fläck snö

DSC 6351

DSC 6369

DSC 6385

På vägen tillbaka tog vi en lite enklare grusväg. Skönt att slippa gå brant nerför med trötta ben och barn på ryggen

DSC 6391

På vägen tillbaka till bilen

Det märktes att jag inte är riktigt van att gå brant uppför med tung packning för efterföljande dag hade jag mycket träningsvärk i vaderna, vilket höll i sig i flera dagar. Den sista dagen tog vi det lugnt, fixade med mammas nya (min gamla) dator och liknande. På eftermiddagskvisten åkte vi på en liten tur ner till Storsjön för att prova kasta lite med varsitt kastspö. Hampus har aldrig fiskat upp en fisk så jag tänkte det vore kul att göra det. Det blev inte som jag hade tänkt men vi drog båda upp imponerande mängder sjögräs innan det var dags att åka hem och göra middag. Stellan ville gärna vara med och fiska han med och mormor fick hålla i honom hårt i flytvästen. 

IMG 9297

Fiskarkungen, som vi kallar honom

IMG 9303

Stellan och mormor

På onsdagmorgonen klev vi upp vid sextiden, åt frukost och packade in oss i bilen. Två timmar senare lämnade vi Jämtland för den här gången och vi tog sikte på inlandsvägen istället för att vägen via Sundsvall. Precis som när vi körde upp så var det lättkört, bra vägar och lite trafik. Den här gången helt optimalt väder då det var lätt molnigt och uppehåll. Hampus hade kollat upp bra lunchställen på vägen och vi stannade på Järvsö Baden, jag tror det är både hotell och golfanläggning. Vi kom dit strax efter elva och stannade totalt i två timmar innan vi körde vidare. Det var jättebra mat, buffé med fräscht salladsbord, och fin trädgård som vi kunde hämta inspiration ifrån. Stellan kunde busa, plocka sten och allmänt göra av med lite bilenergi. Han hade sovit så gott som hela vägen hittills. 

IMG 9308

Inspirationsträdgård i Järvsö. Vi funderar på att göra en liknande släntrabatt istället för de knackiga låga stenmurarna vi har på östra sidan av huset

IMG 9311

Väldigt fina raka perfekta odlingsland

IMG 9312

Man skulle ha haft en lite pampigare grusplan framför huset?

Därefter körde vi vidare nästan ända fram till påfarten till E4:an innan vi tog en kort paus, Stellan fick en smörgås och bilen ny bensin. Hampus tog över som förare och trafiken började tätna så fort vi kom ut på stora motorvägen. Det gick ändå jättebra ända fram till Solna ungefär då det blev bilköer samtidigt som bilens AC la av, Stellan blev både less, varm och åksjuk – och kräktes senare i norra länkentunneln cirka tio minuter hemifrån. Stackars liten, jag satt bak med honom och han var verkligen förkrossad. Stockholmsdelarna av resan har varit värst i båda riktningarna. 

Det gick dock snabbt att komma hem och han repade sig ganska fort efter lite middag och en tidig kväll i säng.

Au revoir franska rivieran

I midsommaraftons gryning hoppade vi och pappa på norgeflyget till Nice och franska rivieran. De kommande tio dagarna spenderades därefter i Antibes med omnejd. Det var kanske lite väl stressigt att avsluta jobb, packa och förbereda inför resan men nu i efterhand så känns det som att vi fick en kraftfull semesterkick-off. För ovanlighetens skull, när det gäller våra semestrar, så hade vi supertur med vädret. När det var som kallast och regnigast hemma så hade vi lagomvärme i överflöd, väl hemma anlände sommaren. 

Senast vi flög med Stellan så var det hundra procent kaos som kan sammanfattas med panikskrik från start till landning inklusive bebis med dålig mage (läs: brottningsmatch på flygplanstoans skötbord). Vi såg därför fram emot denna flygresa på drygt tre timmar, med begränsad entusiasm. Speciellt eftersom Stellan inledde resan med att kräkas ordentligt i bilen och på alla kläder när vi precis anlänt till Arlanda. Förmodligen var han lite vimmelkantig av att bli väck gristidigt, ha sovit dåligt natten innan och ätit massor av gröt precis innan han sattes i bilen. 

IMG 8825

Pigg och glad med Morfis. Kul att vara på Arlanda

Trots incidenten i bilen så var Stellis pigg och glad på Arlanda. Vi åt den obligatoriska räkmackan respektive croissanten, vilket också passade Stellan som älskar både räkor och frasbröd. Roligast av allt var dock att gå lite fritt i tax freebutiken där lyckan blev fullkomlig när han hittade alla hyllor med små sminkprylar precis i kottehöjd. Vår ögonsten har ett stort intresse i att plocka och pilla med småsaker om jag säger så. 

Flygresan gick klart över förväntan, i båda riktningarna. Stellan som aldrig annars sover hos oss i sängen, i vår famn eller när man är i närheten slocknade snällt på planet i mitt knä. På hemresan redan på startbanan, och djupt i två timmar. 

IMG 0052

Sovstellan på planet. Kanin är med. 

Från flygplatsen och till lägenheten som vi hyrt i Antibes (samma som för två år sedan) tog vi flygbussen. Det gick väldigt smidigt och var prisvärt. Så snabbt vi kunde stack vi ner till stranden för ett midsommardopp. Första midsommaren i historien med lagom värme och myggfritt, härligt!

IMG 8834

Spännande med en jättestor sandlåda tyckte Stellan

IMG 8846

Midsommardoppet

Som de allra flesta dagar på semestern så gav vi Stellan mat hemma i lägenheten först innan vi gick ut och åt på restaurang. Första kvällen gick vi ner till gamla stan i Antibes och åt grillat kött på stora torget. Förra gången vi var i stan så upplevde jag staden och restauranglivet mycket mer positivt och myllrande. Den här gången var det nästan folktomt och kändes klart öde, det märktes tydligt att turistsäsongen inte har startat ordentligt. Det som gav lite extra tråkig känsla var att vi åt på en nästan folktom restaurang där jag beställde ”mixed grill”, men såvitt jag kunde bedöma fick typ sex skivor kött av exakt samma sort.

Nåja, folkmyllret ökade och semesterortskänslan kom inom några dagar. Vi stannade som sagt i tio dagar men pappa skulle stanna till tisdagen. Därför inledde vi semestern i ganska högt tempo och bestämde oss för att åka till Monaco redan efterföljande dag.

Till Monaco åker man lämpligast med tåg, vilket tar en timma ungefär. Tåget är bekvämt och går mellan Ventimiglia i Italien och någon ort långt bort på franska kusten. När vi hoppar på vid Juan Les Pins så är det hyfsat lätt att få sittplats vilket är skönt. Vi hade inför resan skaffat en ny resebarnvagn inför den här semestern, en Babyzen Yoyo, som är hopfällbar vilket har underlättat mycket. Nu la vi vagnen i tågets hatthylla och for iväg. 

Sist vi var i Monaco Monte Carlo var det typ varmaste dagen jag upplevt hittills i livet så mitt minne av staden var sisådär. Den här gången var det betydligt bättre men fortfarande varmt. Vi hade främst siktet inställt på förra gångens succé akvariet och muséet Oceanographic Museum of Monaco. Av en tillfällighet så kom vi upp på en annan uppgång än vi tänkt och då styrde vi om schemat lite och tog en promenad mot Casinot istället. Sist gick vi en lång omväg både dit och tillbaka men den här dagen lyckades vi träffa lite mer rätt på och fick dessutom en trevlig promenad (speciellt jämfört med att gå längs motorvägen) och såg betydligt mer trevliga delar av staden. 

Vi passerade både den praktfulla Casionparken, några nybyggda lyxiga shoppingbutiker och själva Casinohuset. Framför Casinot var det tydligt att det inte var riktigt turistsäsong för det var inte lika flashiga bilar och folk som sist. Lika bra det kan en annan tycka.

IMG 8865

De, vad vi kan bedöma, nybyggda shoppingbollarna mitt emot casinot

IMG 8873

Inte så kul att titta på en fontän

IMG 8872

Casinot rakt fram

IMG 8880

Tittar på fiskar vid dammen i parken

Efter detta spektakel passade det bra att ta en lunchpaus och efter det gå upp till akvariet som ligger på en höjd. 

 IMG 8897

Pizzalunch i ett hål i väggen-ställe precis vid vägen

Det är en ganska ordentlig promenad att avverka för att komma till akvariet. I förhållandevis brant och solig uppförsbacke. Men när man väl kommit upp på höjden är det väldigt fin utsikt över Monacos hamn. 

IMG 8901

IMG 8906

Stellan poserar i den ”ram” som är uppställd där utsikten är som bäst 

IMG 8917

Hampus och Stellan busar

Akvariet är indelat i tre delar, där man börjar i Shark Lagoon som är ett stort hajakvarium. Där kunde vi även se stora sköldpaddor och andra större fiskar. Därefter går man vidare ner i medelhavsdelen som bjuder på allt från plattfiskar, maneter, hummer, krabbor etc. Sista avdelningen är den tropiska där det är typ koralrev, clownfiskar och andra spektakulära fiskar. På takterrassen finns flera stora sköldpaddor i en hage som jag tror man får mata vid vissa tidpunkter varje dag. I en annan del kan man ”klappa” småhajar. Slutligen är stället också ett traditionellt museum där man kan kolla på stora skelett och liknande. 

Lite synd var att Stellan var lite otajmad med sömn och mat den här dagen så han gick in i väggen ganska snabbt. Själv blev jag också lite matt efter ett tag och skippade helt muséedelen.  Men bortsett ifrån detta så är det en av de bästa grejerna med hela semestern. Jag rekommenderar verkligen det här stället, både med och utan barn! Dessvärre tog vi mest film och inte så mycket bilder men här kommer några. 

IMG 0053

IMG 8924

IMG 8928

IMG 8930

När vi lämnade akvariet så hade det börjat regna och vi som inte alls var klädda för annat än strålande sol fick stå och trycka under ett tak några minuter. På tillbaka vägen till tågstationen gick vi igenom ytterligare en vacker park samt förbi katedralen och palatset där kungligheterna bor.

IMG 8938

IMG 8948

Palatset, måttligt kul säger Stellan

Efterföljande dag var söndag och vi hade bestämt att ta det lite lugnare och höll oss i Antibes. Vi det blev ett besök på lokala marknaden där vi köpte lite frukt, grönsaker, oliver med mera. 

IMG 8955

Långsam frukost på terrassen

IMG 8961

Marknaden

På kvällen gick vi åt andra hållet, till Juan Les Pins istället för gamla stan i Antibes. Det var verkligen ett bra val! Vi var lite skeptiska då vi förra gången inte alls var imponerad av turistkänslan. Kanske beror det på att vi som socialt uttörstade småbarnsföräldrar uppskattar folkliv och rörelse på ett nytt sätt nu. Eller så berodde det bara på att vi hittade bättre ställen den här gången. Vi gick nu ner på en av strandrestaurangerna och åt fisk. 

IMG 8966

IMG 8970

Middag på stranden. Kotten sov snällt i vagnen hela kvällen, så najs!

Måndagen spenderades i Cannes och startade lite i moll då det tog närmast bokstavligen hundra år innan vi hade hittat rätt busshållsplats för att åka dit. Den var inte alls på samma ställe som sist, eller ens i närheten av övriga busshållplatser i Antibes, och för att utmana oss turister lite extra så fanns det varken busskur eller synlig busspinne (den låg ner bakom en mur). Att åka buss mellan Antibes och Cannes tar cirka en halvtimma och kostar 1,5 Euro per vuxen (alltså typ 15 kr). Mycket prisvärt, lite trångt och varmt men ändå helt okej. Tåget hade tagit mindre än tio minuter men kostar betydligt mer.

Väl i Cannes åt vi lunch, promenerade runt i stan och längs hamnen. När vi var där pågick någon slags innovationsmässa så det var massa IT-knuttar i Microsoft-/Google-/Accenture-badgear på strandpromenaden. 

IMG 8980

I väntan på lunch

IMG 8986

I hamnen

IMG 8988

Stranden där undertecknad var tvungen att svalka vaderna och fötterna 

Tillbaka hemma så gick vi åter till Juan Les Pins för middag. Här på fjärde dagen började Stellans goda middags- och läggningsrutin spåra ur. Han ville inte alls sova snällt i vagnen när vi skulle äta utan ville gärna bidra med kaos. 

IMG 8994

”Vad kan jag dra i? Kan jag hälla välling på något? Varför försöker Morfis hindra mig från att ta saltkaret?”

På tisdag förmiddag så vinkade vi av Morfar som åkte tillbaka till Sverige. Vi övriga drog ner på tempot avsevärt under övriga dagar. Dagarna såg ungefär likadana ut, där vi gjorde någon enklare aktivitet på förmiddagen typ gå till en lekpark, en sväng på stan och liknande. Lunch åt vi vanligtvis hemma på terrassen som följdes av en siesta för Stellan och mig. Vid fyra-tiden på eftermiddagen så packade vi hop oss gick ner till någon av stränderna för bad, bus och glass. 

IMG 9002

Fiskpinnar och pasta, en riktig höjdarlunch på terrasen

IMG 0059

Lekpark

IMG 9007

Stellan, trots UV-rymddräkt, fick sällskap på stranden

IMG 9012

Provar isglass för första gången. Halva glassen i sanden inom en halv minut

IMG 9060

Någon dag senare, sätter tänderna i pappas glass

IMG 9036

Hampus som under semestern spårat ur en smula och köpt både t-shirts med ananas(!) tryck(!) och hallonröda shorts(!)

IMG 9037

Stellis äter vindruvor

IMG 9051

Promenad i Antibes hamn, den sägs vara Europas största 

IMG 9088

Någon av de sista dagarna tog vi en tur med lilla tåget. Stellan tyckte det var kul att stå och titta på allt.

IMG 9100

En tåg-selfie

Vi gjorde ytterligare en dagsutflykt, den här gången tog vi tåget till Nice. Det var i slutet av semestern och vädret hade tuffat på, det blev riktigt hett där i stan. Vi gick runt lite i några shoppinggallerior, åt lunch, promenerade lite kort längs stranden innan vi gav upp och gick tillbaka till tågstationen. Dagens höjdpunkt var när vi passerade ett torg fullt av fontäner som man kunde bada i, det var fullt av folk och Kotten fick förstås också prova trots pappis skeptiska inställning. 

IMG 9074

Italiensk lunch i Nice

IMG 9075

Hampus Nice-sallad, Stellan och jag åt tortellini

IMG 9076

Många vackra gamla hus

IMG 9079

Stenstrand till skillnad från Antibes, Juan Les Pins och Cannes

IMG 0065

Spontant fontänbad i Nice-värmen

Sista dagen tog vi en kort båtutflykt med undervattens-sightseeing. Det innebar att man åkte ut med en båt till utkanten av lyxiga halvön Cap Antibes, båten stannade till och vi fick gå ner under däck där det fanns glasrutor. Det var inte som att vara på akvariet men vi såg lite småfiskar, maneter och en sjöstjärna. Den stora behållningen var att se några riktigt lyxiga hus och badplatser på nära hål från vattnet. 

IMG 0066

Kul att åka båt, Stellan charmar alla i sin väg

IMG 9114

Tittar på fiskar under vattnet

IMG 9124

… men gick in i väggen på vägen hem

När det gäller middagar på tu man hand i solnedgång så gick det som sagt lite sådär. Stellan stretade emot och var mestadels vaken och var en mix av missnöjd och nyfiken. Det gick helt okej ska jag säga även om det var lite frustrerande att han vägrade somna trots de bästa förutsättningarna. 

IMG 9070

En av många sena långa hungriga promenader på gatsten, guppig trall och liknande

IMG 9107

Härligt att semestra med barn…

IMG 9135

Det här var från sista kvällen, då somnade han faktiskt snällt efter en stund så vi fick en jättetrevlig middag

Resan hem gick som jag nämnde initialt även den jättebra. Stellan fick smak på att åka buss och tyckte det var spännande. Han blev även lite kompis med en liten tysk kille på vägen till flygplatsen som bjöd på kex. 

IMG 9141

Spännande att åka buss

IMG 9142

… fast också tröttsamt efter ett tag

Överraskande nog så luktade det inte spya i hela bilen utan det gick smidigt att åka hem. Det enda som hände var att Stellan blev akut hungrig i bilen på grund av mediokert matintag den dagen, dåligt av oss föräldrar att inte ha fixat något bättre än svårätna mackor kan man känna i efterhand….

Vi hade en väldigt bra semester! Det var kul att se att Stellan gillade att gräva i sanden och bada, samt att han blev helt lyrisk och tjöt av entusiasm varje gång han såg en hund eller duva från vagnen (ofta). Vi har fått ägna några dagar var i veckan åt att samla ihop och avsluta jobbet och röja upp i Lidingös mest smutsiga/stökiga hus men nu är det sommarlov på riktigt!

Dagens promenad

DSC 4655

Igår eftermiddag började det snöa och nu är det vitt och fint här. Snöskottarna måste ha varit peppade för de har skottat både stora vägen och vår lilla väg två gånger innan elva i förmiddags. Vi bestämde oss för att ta en liten promenad och dricka vårt förmiddagskaffe ute. Vi gick ner till sjön och kunde se några tappra åka skridskoåkare och titta på när två fyrhjulingar körde upp en bred och fin isbana. Hampus är jättesugen på att skaffa skridskor och börja åka. Kanske blir av nästa helg om vädret håller i sig.

Jämtlandstur

Sista kvällen på jullovet och det är dags att börja fundera på att det är vardag imorgon. Jag har inte skrivit så mycket om vår resa till mamma i Jämtland, så här kommer en liten summering. 

Vi åkte upp på söndagkvällen efter jul och lyckades kombinera tre inte så gynnsamma parametrar: 1) Mitt i middagstid 2) Mitt i läggningstid 3) Hängig Stellan.   Det hela resulterade i totalhaveri trots våra försök att undvika detta. Bland annat hade vi försökt mata Stellis ordentligt i förväg, men vem vill äta middag klockan 15 liksom? Vi hade också en liten förhoppning om att flygplatsbullret skulle göra att han somnade som förra gången. Så här i efterhand vet vi ju att han aldrig somnar i famn eller när vi är i närheten. Vi hade laddat upp med russin, fruktmos-påsar, välling osv som Stellis åt lite av på startbanan. Innan vi lyfte hade han bajsat och började kort därefter gallskrika. Så fortsatte han, oavbrutet. Lätt stressade trängde vi oss fram i flygplansgången mot toaletterna, irriterade flygvärdinnorna som försökte körde sina serveringsvagnar, och trängde oss in bland okända människor och man kan säga att ingen på planet kunde undgå att lägga märke till oss. Svetten lackade på mig, Hampus var oberörd. Först när vi landade efter en timma blev det lite lugnare på planet igen och alla kunde andas ut, även vi. 

Vi landade i ett iskallt Östersund och hemma hos mamma var det närmare tjugo grader kallt. Det var inte jättemycket snö, ett par decimeter men träden var vita av alla iskristaller. Första dagen var vi ute och promenerade och åkte pulka. Tyvärr så vände vädret efter ett par dagar och snön byttes ut mot barmark och ishalka. 

DSC 4483

IMG 7480

DSC 4514

DSC 4523

DSC 4519

Under vår vistelse så gjorde Stellan mycket kul saker. Bland annat busade han med mormor så han tjöt av skratt. Han fick även provhoppa min gamla gunga. 

IMG 7528

Han fick provsmaka hjortron

IMG 7477

Han fick också provsitta min gamla potta.

DSC 4540

Prova morbror Jans gamla rymdoverall

IMG 7506

På nyårsafton hälsade vi på hos min morbror och hans fru där Stellan fick leka med sina tremänningar, varav den yngsta är jämngammal med Stellis. 

DSC 4572

På kvällen var det nyårsmiddag med riktigt ambitiösa ostron, som Hampus hade tjatat sig till. Dessa krävde både en biltur till stan och att jag halvt skar av mig fingret (lite överdrivet) för att öppna dem. Till ostronen åt vi andra skaldjur till förrätt och älgfilé med potatisgratäng till huvudrätt. Efterrätten bestod av chokladmousse. 

IMG 7533

IMG 7534 

Flygresan hem som var mitt på dagen när alla var i lite bättre form gick faktiskt väldigt bra. Stellan var pigg och glad hela resan och hans föräldrar kunde återigen tänka tanken på att kanske komma iväg på en semesterresa till våren. 

IMG 0048

IMG 0047

Marmorfest i Aten

För ett par helger sedan var jag till Aten på konferens. Vi åkte gristidigt på fredag morgon och kom hem sent på söndag kväll. En av dagarna besökte vi Akropolis vilket är en ”befäst stad, belägen på en klipphöjd i antikens Grekland” (Wikipedia). 

I samband med att vi renoverade vårt hus så började jag intressera mig för olika stenmaterial. Man kan säga att Akropolis och många andra antika kvarlämningar i Aten är en herrans marmorfest. Jag tyckte det var supercoolt och därför kommer här lite bilder därifrån som inspiration. 

För att fräscha upp minnet så klipper jag in en text från Wikipedia

Marmor är en metamorf bergart, strukturen kan vara fin- eller grovkornig.Marmor bildas genom att kalksten utsätts för höga tryck och temperaturer vilket medför att den ursprungliga bergartens kemiska sammansättning och kristallstruktur ändras. Eftersom marmor är en relativt lättbearbetad bergart och har ett tilltalande utseende har man använt bergarten som byggnadssten– och ornamentssten över hela världen under tusentals år. Ren marmor är vit, men föroreningar av olika slag är vanliga och ger då bergarten olika färger, i ett ofta flammigt mönster, det som vi brukar kalla för marmorerad.

IMG 7171

Stengång i slät sten

IMG 7166

IMG 7174

Amfiteater, kanske för gladiatorspel? Helt i sten!

IMG 7178

Kolla in schackmönstret i mellangrå och ljusgrå i botten. I love it och önskar så att vi haft samma lika i vårt kök!

IMG 7201

Kolla vad slät stenen är i trappan jämfört med den på väggen

IMG 7205

Se nyare lagningar i vit-grå nyans, jämfört med den antika gulbruna. 

IMG 7212

IMG 7214

IMG 7227

Precis som i asfalt så kan det växa träd i ett marmortorn

IMG 7218

Rejäla block i kön för att bli skulpterade 

Förutom att kolla på marmor så åt jag helt galet god fetaost samt såg hela flådda får hänga upp och ner i lokala köttmarknaden. Publicerar dock inga bilder på detta. Usch. 

Aktivitetsfamilj

Man kanske inte kan tro det utifrån den bild som förmedlas via den här bloggen, men vi har blivit alltmer passiviserade det senaste året. Nu är ju Stellan drygt nio månader och livet är inte så där upp och ner som det var första tre månaderna. Trots detta har vi inte riktigt kommit igång med några aktiviteter utan helgerna mest bara rinner iväg. Därför, har vi infört en satsning som innebär att vi ska göra någon slags aktivitet varje lördag och söndag framöver.

Igår var det aktivitetskick-off och vi tog med oss Kattfamiljen och drog till Bäverhyddan för att grilla korv i regnet. Bäverhyddan är ett timrat vindskydd där man kan krypa in och intill står en ordentlig eldstad. Kommunen håller med vedträn till och med. Vi har varit där en gång tidigare och även då regnade det. Kallt och urrigt men folkfritt i övrigt, så det är både för och nackdelar… 

 DSC 2813

Kattfamiljen med ett extra barn

DSC 2823

Fina Adam, 

DSC 2855

Hampus och Robert är grillmästare och försöker få fyr på vedträn och annat

DSC 2872

Nere vid vattnet och spanar på fåglar, vindskyddet syns högst upp

DSC 2882

Adam och Kottlasjön

DSC 2892

Perfekt rök som svider i ögonen. Stellans burk med laxgryta i elden

DSC 2893

Varmkorv