Kategoriarkiv: Auktionsfynd

Spritskåpet är öppet

Nyss lyckades Hampus öppna spritskåpet som gick i baklås det första det gjorde efter att han fyllt det. Här demonstrerar han drinkbrickan som hör till.

Hampus med det numera öppna barskåpet. Brickan sitter som halvfast installation i nedre delen av skåpet

För egen del har det varit väldigt mycket jobb och jobb-relaterat den här veckan.

Det enda konkreta, vad jag kan komma ihåg, som gjorts här hemma utöver det vanliga är att Hampus bytte hårddisk i sin dator i går. Jag var på jobbet så jag missade att fota. Enligt uppgift så var det en hel del pyssel att skruva isär iMac:en. För att få loss glaset så använde han bland annat sugproppskrokar (för badrum) från Clas Ohlsson. Runt armleden hade han ett jordat armband och en matta kopplad till jorden i uttaget.

För den som vill läsa mer kan han rekommendera denna manual.

 

 

 

Backintervaller, ett barskåp och en sladdfri TV

Förra veckan startade vi en ny trend: backträning på lördagar. Precis som sist så sprang vi runt på sista milen av Lidingöloppet. För att höja svårighetsgraden la vi in ett inslag av 10 backintervaller.

Aborrbacken10 gånger upp och ner i Aborrbacken.

Det som var otroligt förnedrande var att min (i övrigt rätt otränade) älskling studsade uppför backarna snabbare än jag nästan varje gång med sin lätta kropp och starka, långa ben. Fast jag fick den pulsträning jag behövde, och han med.

PulsMed hjälp av en pulsklocka har jag hela träningspasset sparat ur ett hjärtperspektiv.

Efteråt åkte vi och hämtade ett barskåp som Hampus köpt på auktion.

DSC 0379Hampus nya barskåp på plats i gubbrummet. Strax efter att han fyllt det så gick låset i baklås och nu får vi inte upp det. Skrattretande ironiskt.

Vi har grejat klart med sladdarna bakom TV:n. Nu är allt draget inuti väggen och inkopplat! När nätdragaren var här i torsdags så satte han en kontakt på antennsladden så nu kan vi dessutom använda TV:n.

DSC 0373Inga sladdar, ingen hemsk TV-bänk, inga dvd-spelare, inga TV-spel, inga värmeljus…. Bara en vägg, det är vad jag kallar Smal-TV!

Hampus som är inne i en bröd-experimental period, har gjort ett bröd idag, för minst fjärde dagen i rad.

DSC 0383Dagens bröd. Den här gången gjord på levain (en flerstegsåtervunnen degbit) som enda jästmedel

Sockerärtorna växer

DSC 0391Sockerärtor

Till middag blev det Chicken Satay med Nam Jim Satay.

DSC 0413Kycklingspett med ris och jordnötssås.

DSC 0387Och fruktsallad och grädde med kaffe till efterrätt.

Nya auktionsfynd

Igår lyckades vi vinna två auktioner på Stockholms Auktionsverk. Vi var där och tittade i lördags, la buden på internet i går morse. Idag kunde vi hämta prylarna.

DSC 0488Lampa till köket i glas och mässing. Vi behöver montera en stickkontakt innan den går att ansluta.

DSC 0495Emmafåtölj från 1800-talets andra hälft. Omklädd i modern tid i ett (lite väl) gult tyg, men dock fräsch. Inga fläckar eller konstiga lukter. Små hjul fram vilket känns helt i linje med alla howardsoffor och howardfåtöljer vi är spekulanter på. Pris, blott 600 kr plus administrativa avgifter. Snacka om fynd! Tanken är att den på sikt ska bli i lila sammet.

I övrigt så har jag jobbat min sista dag inför kommande långhelgen. Eller ja, det blir några timmar imorgon, men inte mer än nödvändigt. Skönt och stressigt – det är så mycket att göra nu när nedervåningen ska städas och ställas i ordning!

Inför Hampus födelsedagskalas till helgen gör vi nu ett par testskott på mördegs-tarteletter-bottnar. Ska bli spännande att se hur det blir.

 

Tre lampbord var det här!

I går kammade vi hem tre lampbord på Stadsauktion. Idag for vi förbi i Frihamnen för att plocka upp dem. Tanken är att de ska stå nere i nya vardagsrummet på rad och bilda det snyggaste vardagsrumsbordet.

DSC 0980

Mer att rapportera är att det kommit upp golvlister i gubb- och matrummet. Härligt! De är ju ännu bara grundmålade så det kommer ju bli en strykning till på plats.

DSC 0966

Här är även nya skursockeln med!

DSC 0974

Slutligen börjar hyllan i gästrummet bli inbäddad i gips.

DSC 0977

 

Bänkskiva – check (underkategori: äntligen)

Idag har

– Hampus spontanköpt 10 meter spikmatta att montera där duvor gillar att sitta.

– Bokat in en sotare som ska komma hem och provtrycka kakelugnen samt kolla om vi kan riva något i den väggintegrerade köksskorstenen.

– Vi har varit hos Kvänummannen ytterligare en gång för att signa följande avtal: ”Kinnekullekalksten grå nr 3 från Thorsbergs stenhuggeri enligt ritning (KKSJBA89084/1/4). Tjocklek 40 mm. Uppfräst, underlimmad ho Franke PUX 160/45-20, samt håltagning av blandare (håldiameter enligt senare ök). Avrinningsspår enligt ök. Bakkantslist 20×50 mm. Skarvar enligt tillverkarens rekommendation. Inkluderar mätning och montering av sten.”

Det som är så underbart med Kvänum är att man får stå där och med en Kvänummans lugn fundera på avrinningsspår i skivan under 15-20 minuter – och alla har det bara så trevligt.

En annan som är på hugget, passade på att dubbel och trippelkolla att leverans av ett ton sten, från vägen och in i huset, ingår. Samma människa passade även på att fråga om det var samma kök som han satte upp på Haga. Score, Bingo! Han sa att det var en kombo av våra skåpluckor Broby och den mer slottsliga Sundby. Sen försökte jag skoja om att gympaläraren nog stog där och bakade bröd, naken, men Kvänummannen såg bara tveksam ut. Han köpte inte heller min argumentation ”alla gör det”.

– Hampus som har huvudansvar för allt som har med research att göra surfar efter en lämplig blandare till köket. Vi fick tips om http://www.badex.se/ Den här ligger helt klart bäst till. Enhandsfattning kommer vara guld värt i ett kök.

– Hampus som också har ett särintresse av knepiga saker överväger just nu på att lägga bud på en jordglob från 1900 talet. Galning, säger jag och tycker det känns otryggt att han har alla renoveringspengar på sitt privata konto :o)

– Själv är jag helt överväldigad över hur flexibelt det är att bo i hus. Exempel: Det är torsdag klockan är ospec 20-tiden. Jag kör en tvättmaskin. Spontant! Iiiih!

Auktionsfynd och snökaos

Eftersom Hampus impulsköpte en matsalsmöbel medan jag var på jobbets julfest så fick vi ju lite hastigt sy ihop en logistiklösning för att möta upp.

Trots att vi nu har bil, så tänkte vi att det vore alltför riskfyllt att lämna bästa parkeringsplatsen, så vi tog tåget ut till macken på Lidingö. Väl där fick vi beskåda när personalen försökte få loss den alltför översnöade lastbilen ur snön. Det gick till slut med hjälp av en dragbil.

Mycket snö är det.

Sen for vi med livet som insats bort till nästgårds Cykloteket och hämtade ut prylarna. Här kommer en bild på världens just nu största jacka.


Väl framme på Lidingö hade bordet och stolarna packat sig längst fram i lastutrymmet.

Passade även på att ta lite bilder på uppfarten, vilken vi kommer jobba med extra intensivt nästa vecka innan flyttbilen ska kunna köra upp till ytterdörren…

Äntligen tapetprover + impulsköp från 1800-talet

I förrgår kom mina tapetprover, idag lyckades jag vara hemma i synk med postställets öppettider.

Dessvärre fattades det tre, några av de favorittippade. Nu ligger de nya och några av de gamla proverna på sängen.

Eftersom planen är att måla matsalen, vardagsrummet och biblioteket nere, så är det främst köket som ska få sig en tapet. Medger att jag inte bara tänkte på kökstapeter när jag gjorde mina beställningar, utan tog mer eller mindre de jag gillade.

Min favorit så långt till köket är den lilla biten som är ljusgrön med diagonalt mönster. Hampus är mer inne på någon av de bruna till höger med blomrankor på. Tål att tänkas på.

I övrigt så har vi varit på stan och köpt de sista julklapparna. Passade på att ta en sväng förbi Badrumsspecialisten

… och det absolut bästa med att ha ett jättestort hus det är att jag äntligen får stå och hänga vid trädgårdsnördgrejerna. Vill ha, allt!

Jovisstja, innan jag glömmer att knyta an till rubriken. Igår när jag satt på bussen mot jobbets julfest så såg jag att Bukowskis e-market hade en matsalsmöbel ute som närmade sig deadline. Såg dock inte så noga utan slog en signal till Hampus som var hemma och uppmanade honom att lägga ett bud någon timma senare om han kom ihåg det. Imorse när vi vaknade fick jag höra ”ja just det älskling, vi har köpt den där matsalsgruppen”. Jag hade ju knappt ens sett den, med undantag från en bild på 2×2 cm på iPhone.

Nu är den i alla fall vår. Passar den inte så får vi väl sälja den igen på Blocket. Enda kruxet är att den ska hämtas senast måndag. Inte jättebra planerat, ganska impulsivt… Snabbt blev det dock att hyra en minilastbil inför måndag kväll. Hoppas nu bara att vi får ok från säljaren av huset att köra dit prylarna i förväg.

Spännande auktionsfynd?

Idag var vi ute i Frihamnen på Stockholms auktionsverk. Vi hade kollat upp ett par intressanta möbler innan. Vi jobbar just nu ganska hårt mot Carl Malmsten.

Jag tänker mig denna soffa omklädd i något klarrött tyg. Det skulle bli supertoppen.

Här är ett bord som skulle passa både i matrum och i kök. Vi är dock lite tveksamma om det är helt rätt för oss (iof är vad som helst bättre än det vi har just nu…).

Jag funderar på att gå stort in i det här skrivbordet. Och självklart behöver jag ett svärd till. Eller?!

Hampus å andra sidan föreslog både en jättekruka, skulle säkert passa för persiljeodling, och en vildsvinstavla…