Kategoriarkiv: Bilmek

Bildbevis från städat garage

Här kommer lite bilder från ett mycket rent och välordnat garage. Den oförsiktige kan tänka att det minsann inte alls ser särskilt städat ut, och oj, vad grejerna är huller om buller – men det är fel. Det är väldigt väldigt rent och städat, relativt utgångsläget.

DSC 0562I de tre hyllorna till vänster är det blommor och trädgård, verktyg respektive renoveringsmaterial. Trådbacken längst bak är just nu bara förvarare av ett rep. Det orange skåpet innehåller 10-15 paket cement/fog/fix och alla färgburkar. Sen är det iordningsställt en batch som ska till Stockby återvinning. Längs hela högra sidan är en snickarbänk där alla lister, träskivor etc står (semitemporärt, senast till årsskiftet ska vi ha fått upp en permanent lösning för stora byggmaterialsskivor)

DSC 0568Hinkarna håller inte på att ramla utåt, även om det ser ut så… De balanserar bra på 10-15 säckar cement…:-)

DSC 0563Snöskyfflar som ska hängas upp på väggen. Jättebra med tvättställ i garaget. Knepigt bara att det blir en minigejser i golvbrunnen när man spolar vatten i tvättstället. I bakgrunden kan man se mig tvätta bilen. Det var på tiden!

DSC 0566Här uppe i nischen ligger allt byggmaterial som inte var för stort. Tidigare stod allt där bilen ska stå.

Två punkter lämnas över till förvaltningen

Jag tror jag glömde säga det, men i fredags blev vi officiellt klara med Husrenoveringen med stort ”H”. Inget projekt utan en restlista. Det som återstår är att

1. Kvänummannen ska komma hit och ta en titt på två luckor i köket

2. En kille med specialverktyg ska komma och koppla in alla ethernetuttag.

Vi har i helgen haft fokus på att städa och packa upp grejer. Det känns som att vi är nyinflyttade. På allvar! I lördags när pappa, Robert, Erika och Skruttis var här så tog vi och firade en mycket lyckad genomförd renovering med lite bubbel. Här kommer några bilder från helgen.

DSC 0397Skruttis provsitter soffan som numera står i nya vardagsrummet

DSC 0402Han har blivit en stor kille nu

DSC 0431Sent om natten packade vi upp alla böcker i gubbrummet. Dessutom var vi tidigare under lördagen ute och tittade på Stockholm Marathon, och i samband med det gick vi in på engelska möbelbutiken och kollade ut en supermysig soffa.. som vi dessvärre inte ska köpa…

DSC 0454Taxen blev under söndagen en fönstertax. Passar perfekt i gubbrummet.

På söndagen så fick jag pappa att byta parkeringsljus på bilen. Detta upptäcktes trasigt vid besiktningen senast.

DSC 0441Pappa byter parkeringslampa på bilen

Samtidigt ägnade jag mig åt att inspektera dammet i garaget. Laddar, hoppas och tror att det nu till långhelgen kommer bli guldläge att städa ur garaget

DSC 0438Det blev visst en del damm i garaget när hantverkarna fräste fönsterbrädor och slipade dörrar.

DSC 0451Vi har hittat blommor i rabatten!

DSC 0452Och rosenbuskarna växer på

Att städa in våren

Idag var det stora dagen för att komma in i sommarläge.

Direkt efter frukost stack vi ut och sprang tillsammans. Vi utgick från Stockby och sprang runt delar av Lidingöloppet och lite kors och tvärs på andra spår. Det var toppen, strålande sol och jag som annars mest springer själv tyckte det var superkul med det bästa sällskapet. Som vanligt bubblar och babblar vi så där äckligt självgott om vårt hus och allt som är bra där.

Sen, startade vårstädningen på riktigt. Vi, precis som de flesta andra idag, bytte från vinter- till sommarhjul.

För att kunna göra det fick vi börja med att tömma och, med grovdammsugaren, dammsuga hela garaget. Det var helt fullt med en massa slipdamm.

Eftersom vi bara haft bilen sen i julas och detta är vår första bil vi äger, i närtid, visst visst, med undantag för den bil Hampus hade för 10 år sedan… så är det inte alltid helt lätt att veta hur man byter däck. Därför fick Hampus i uppdrag att läsa på i boken. Det var strålade sol och ganska varmt. Riktigt härligt att vara ute.

DSC 0117

Inhämtning av fakta, men vem läser instruktionsböcker nuförtiden?

Så snart vi kom på åt vilket håll bultarna skulle vridas så gick det som… som på hjul.

DSC 0127

Rent garage

Jag blev riktigt imponerad av min bilkarl, som fixade hela jobbet.

DSC 0125

Trovärdigaste, duktigaste bilmekanikern

DSC 0128

Täckpapp, snöskyfflar, grovdammsugare, bilens survival kit, däck

Själv så fokuserade jag mest på övrig rengöring, bilens insida.

DSC 0138

Bilens golvmattor

Men mest av allt, så höll jag på att brottas med vattenslangarna. Ingen ville ställa upp och passa och alla kopplingsenheter läckte vatten.

DSC 0136

Himla jobbigt sladdtjorv

Därför står det nu på vår inköpslista inför nästa helg att skaffa nya fräscha slangar och ett rejält antal fräscha kopplingar. Därför fick vi tvätta allt manuellt med hink.

DSC 0143

Vinterdäcken rengörs inför sommarvilan

Sen var det cyklarnas  och utomhusmöblernas tur att gå igenom en tvätt. Alla hade gått samma öde till mötes i garaget. Täckta med slipdamm.

Nu är allt fräscht och man kommer således kunna kasta sig på cykeln de dagar man är lite sen till tåget (stationen är ett par hundra meter bort).

DSC 0155

Kontorscyklarna tvättas och skrubbas

DSC 0145

Bord och stolar som tidigare bodde på vår lägenhetsbalkong. Stort hus kanske kräver ett större utomhusmöblemang på sikt..

Efter allt detta så for vi till en macken och pumpade på lite extra luft i nya hjulen.

IMG 0923

Samt körde bilen igenom ett tvättprogram inklusive underspolning. Man vill ju inte att den befarade saltrosten ska äta sig upp underifrån….?

… och slutligen så gick och grovdammsugaren an på det här.

DSC 0161

Resultatet blev bättre men inte helt bra. Får väl fortsätta skura lite med vatten och borste. Tänker att vi borde ta och olja in de torra plankorna, och då behöver det vara rent.

Nu är i alla fall vi duschade, kläderna tvättade och hemmet städat. Allt är rent och perfekt inför både sommaren och en ny arbetsvecka om man vill det.  Frågan är vara varför vi är så trötta och vart helgen tog vägen 😉