Kategoriarkiv: Badrum

Badrummet är klart!

För ett år sedan pågick renoveringen av hela vår övervåning och hantverkarna hade fullt upp med att sätta kakel i badrummet. Renoveringen blev klar, hantverkarna började på andra jobb och vi flyttade upp på övervåningen i början av mars 2013. Men, vi hade några restpunkter kvar på listan, bland annat att sätta in ett badkar, vilket vi inte gjorde när vi var i gång. Vi hade bland annat svårt att bestämma oss kring hur, det skulle se ut och det var en ganska stor utgift som gick lätt att pausa när vi var lite osäkra på hur resten av resultaträkningen skulle landa.

Nackdelen med att pausa något innan det är hundra procent klart är att det är så lätt att låta det vara ofärdigt för alltid. Vi har för länge sedan slutat se ett hörn som saknade badkar, utan såg snarare möjligheten med att kunna ha torkställningar framställda för jämnan. Nu under hösten när vi börjat förbereda oss på att bli flera så fick vi äntligen tummen ur, och ny energi att fixa det där badkaret. När vi väl bara kom till skott så gick det dessutom väldigt snabbt och smidigt. Det var onekligen ganska onödigt att skjuta upp det så länge, men men… 

Bortsett från det här med att det fortfarande saknas en torktumlare, och kommer göra det tills vi verkligen vill ha och behöver en, är nu badrummet klart. Tjoho! Därför är den här bloggen en sammanställning över badrummets resa från det att vi flyttade in till dagens datum. 

FÖRE

I samband med att försäljningen av huset så lät förra ägaren göra en besiktning av huset. När vi fick tillträde så träffade vi samma besiktningsman och fick en genomgång av husets aktuella status. Ett av de områden som vi pratade ganska mycket om var just badrummen. Besiktningsmannen var oerhört tydlig med att en eventuell vattenläcka, så som deras dåvarande skick var, snarare var att vänta än något konstigt. Inte därför att de var speciellt dåligt gjorda utan bara för att de inte var gjorda enligt nu gällande standard. 

När vi flyttade in var badrummet egentligen inget badrum, utan ett stort rum med duschkabin, bastu, tvättmaskin, grovtvättställ med torkställning samt en separat krypin med toa och bidé. Det var en furudröm!

IMG 0021

Mäklarbilden över badrummet

IMG 0022

Mäklarbilden på lilla toa-krypinnet

DSC 0053

Duschkabinen

UNDER PÅGÅENDE ARBETE

Ganska direkt när vi flyttade in i huset så påbörjade vi renoveringen av nedervåningen. Badrummet ligger placerat precis över köket och i samband med att hantverkarna rev bort gamla köket så hittade de massa gammal vattenläcka och mögel i köksväggen. Jag kommer inte ihåg exakt, men det tog nog inte så många minuter innan de var uppe på övervåningen och fullkomligt hivade ut duschkabinen med kommentaren om att det var slutduschat där. 

Lite mer kontrollerat så diskuterade vi även kommande renovering av just badrummet, så killarna drog upp nya vatten- och avloppsrör innan de gjorde klart köket. Detta hände alltså någon gång under våren 2011.

DSC 0096

Den 25 februari 2011, duschkabinen borta och hantverkarna gör ett hål i väggen för att dra upp nya rör

DSC 0200

Vi städade, grovtvättstället kopplades in igen och så såg det ut så här i över ett och ett halvt år.

Den 29 oktober 2011 har vi en minikickoff för vårt nya badrum. Den dagen gick vi runt på stan och kollade efter inspiration och badrumsinredning. Vi tittade på kakel, klinker, golvbrunnar, mosaik och porslin.  

 IMG 1315

Hampus vid vår favorithylla på Franska Kakelbutiken

Vi dök in på Franska Kakelbutiken, där vi fortfarande var igenkända sen förra renoveringen. Himla smidigt, eftersom ägarinnan Lisbet ganska direkt kunde visa oss ett foto på vårt kommande badrum. Bilden föreställde en vägg kaklad i fyra mjuka färger, i tegelstensformade plattor lagda i halvförband. Det var helt mitt i prick, och vi hade aldrig sett något liknande – men samtidigt lite galet med fyra färger(!) och väldigt dyrt i stora kvantiteter… I efterhand så är det tydligt att vi bestämde oss där och då men vi fortsatte ändå att leta vidare med öppet sinne efter olika (budget) alternativ. 

DSC 0002

Några veckor senare så fick vi provbitarna men det var kanske inte helt lätt att se resultatet framför oss i det illgula badrummet med lösa sladdar och hål i väggen

I ett parallellt spår så skulle badrummets utförande designas. Det var inte heller helt busenkelt, för man vill ju väldigt gärna hitta den mest optimala lösningen och aldrig någonsin ångra sig. Det tog flera månader att göra skisserna, som gick från postit-lappar till Google Sketchup-bilder. 

DSC 0083

Första designskiss som vi var någorlunda överens om

Google sketchup badrum

Alla detaljer inritade i Google Sketchup, slutgiltigt förslag (ett år senare)

Under våren så åkte vi runt och tittade på olika skåp och tvättställ. Tanken ganska länge var att vi skulle köpa två likadana tvättställ som vi har på badrummet nere, och ha ett separat skåp, vitrinskåp eller liknande för alla grejer. Vi kollade på på allt från köksskåp på Ikea och gamla bokskåp på Bukowskis Market. Men, så hittade vi en badrumskommod från Aspen som liksom talade till Hampus väldigt intensivt, men där priset inte riktigt talade till mig, uppstod ett dödläge i förhandlingarna. Jag tror säkert det tog flera månader av övertalning. Sista knuffen kom när Bygg-Oles i Nacka hade badrumskampanj.

IMG 1565

Hampus är så här glad efter att vi lagt beställningen på vår badrumskommod och en handdukstork (av bara farten)

Sista april 2012 anlände kommoden. Med lyftkran. Varför inte, liksom? 

IMG 1648

Ett dubbeltvättställ i granitskiva från gatan till vår gräsmatta

Därefter förflöt ganska lång tid. Vi var tillbaka hos Franska Kakelbutiken ett antal gånger för att gå igenom badrumsdesignen och hela upplägget, alltifrån färgsättning till avloppsdragning. Vi räknade på kakel, valde dusch- tvättställ och badkarsarmatur i samma serie och utförande som i köket nere samt en likadan toa som förra gången. Golvklinker köpte vi från Centro precis som sist. Glasdörren till duschen, kommoden och handdukstorken genererade några turer till Bygg-Oles

Den 5 november 2012 kom hantverkarna och satte igång. Redan efter första dagen hade de lyckats göra stort avtryck i badrummet fast hela övervåningen skulle renoveras. Nedan följer en bildkavalkad från renoveringsarbetet.

 DSC 0252

Efter en dags arbete av tre starka hantverkare var det inte mycket kvar av badrummet

DSC 0315 

DSC 0326

Ganska snabbt började de förstärka och räta upp golvet och lägga ut nya vatten- och avloppsrör

DSC 0355

Här kommer alla vattenledningar upp från golvvärmen som ska kopplas ihop med bergvärmesystemet

DSC 0354

Golvet isoleras inför golvvärmedragningen

 DSC 0371 2

Plattorna för golvvärmen läggs ut

DSC 0403

Dörren in mot sovrummet sätts igen

DSC 0404

Det var en hel del utmaningar med den ventilation som fanns sedan tidigare så killarna fixade en ny kanal som anslöt till skorstenen istället

DSC 0422

Här börjar väggen sättas ihop, med vatten till badkar och ström till tvättmaskinen

DSC 0468

Nytt tak, duschväggen är bygd och rören till dusch, tvättställ och diverse lampor är dragna

IMG 2196

I början av december 2012 så gjuts golvet

DSC 0694 

Hela badrummet förseglas, så även avloppet i duschen

DSC 0798

Veckan innan jul så börjar de kakla och vi får panik för att det är för regelbundet oregelbundet

Riktigt spännande blev det när den smala sidan av duschväggen skulle kaklas och det krävdes en mellanstor brandkårsutryckning. Kakelbitarna passade inte som vi tänkt och hantverkarna flaggade för att det skulle bli synliga oglaserade (orange) kortsidor hur vi än vred och vände på bitarna. Jobbigt jobbigt! Jag mejlade snabbt till Rolf på Franska Kakelbutiken och efter någon dags bollande så hade han fixat fram ett förslag på hur vi skulle göra. Han skickade skisser och instruktioner, och jag tror att killarna fick åka dit på personlig instruktion. Hur som helst, resultatet blev så himla drop-dead-in-your-face-hell-good. Snacka om kakeltrolleri, hantverk och customized solution! Vi är också väldigt nöjda med våra hantverkares insatser, som utan att knorra efter vår feedback satte plattorna ännu mer oregelbundet oregelbundet och sen alltså gersågade och pusslade sig förbi hörnet väldigt kontrollerat oregelbundet. 

DSC 0822

Smala väggen där varje platta gersågats för att ge de snyggaste hörnen

DSC 0828

Millimeterprecision och ändå så till synes slumpmässigt

DSC 0834

22 december är kaklet klart och fogarna fogade

DSC 0442

Täckpappen åkte bort och golvet kommer fram. I hörnet längst in till höger ligger mindre plattor för att lättare få till fallet under badkaret.

IMG 2392

All armatur monteras, väggar och golv täcks igen och målning av tak och väggar startar

DSC 0478

Fler och fler grejer kommer på plats – och passar!!

DSC 0504

Vi står och myser framför kommoden och längtar efter att fylla lådorna med prylar

DSC 0505

17 januari kan vi börja tvätta hemma igen, efter att ha burit ner all tvätt till Eva och Torgny sen renoveringsstarten i början av november

DSC 0582

Vi köper lampor och spegel, killarna bygger en snygg fönsterbräda och monterar allt vi drar hem

DSC 0330

Alla spotlights och andra lampor kopplas in

Den 2 mars 2013 tvättar vi alla fönster och städar hela övervåningen som nu är så gott som klar. Vi har invigningsfest med bubbel, skaldjurssuppé och glasbomb med fyrverkerier på kvällen den 3 mars. En vecka senare hänger vi upp en metallstång för att ha något att torka tvätt på. 

Strax innan julen 2013 tog vi tag i det här med badkaret. Den 3 januari 2014, bara någon vecka efter att vi lagt beställningen hos Franska så kom det tillsammans med våra favorithantverkare Arnas och Tomas från Norrsidans bygg. Badkaret är ganska litet, 154 cm, men väger ändå ca 150 kg då det är gjort av gjutjärn. Jag orkade inte ens bära lådan med fötterna. Det var inte helt lätt för dem att få det på plats och det var också på det så kallade håret att karet gick igenom dörröppningen. Ingen av oss hade tänkt på att typ mäta dörröppningen först. På ungefär en timma var dock karet monterat och anslutet till avloppet. Trots avsaknaden på torktumlare så anser vi härmed att badrummet uppe är färdigt och Hampus har redan hunnit ta ett bad! Tänk att det tog tre år efter att duschkabinen åkte ut!

EFTER

Med begränsat dagsljus. För att få en rättvis bild av väggfärgen så se bilden ovan. 

DSC 0015

DSC 0024

DSC 0022

DSC 0034

DSC 0030

 

 DSC 0040

DSC 0032

DSC 0047

Badrum version A

För några veckor sedan så har vi ha enats om en (just nu gällande) design av nya badrummet.

1. Tackvare att jag ritat upp alla våra idéer i Google Sketchup så har vi kunnat förkasta en himla massa dåliga lösningar.

2. På grund av att jag att jag ritat upp alla våra idéer i Google Sketchup så har det tagit fruktansvärt lång tid. Jag har för mig att jag hade som mål att bli klar i julas, alltså borde jag ha börjat långt tidigare…

Hur som helst, så här kommer det mest troligt att se ut:

Badrum topp

Badrummet sett ovanifrån.

Väggen mot söder, där det i dagsläget är en dörr in till intilliggande sovrum.

– Uppbygd duschhörna där det kommer sitta en glasdörr framför. Helkaklad duschhörna och helkaklat på nya väggen mot tvättstället.

– Toa och kommod samsas längs samma vägg.

– Nisch för att få en fast hylla och för att kunna ha vägghängd toa.

– Halvkaklat hela varvet runt om duschörnan.

– En stor spegel eller två små för maximal skalbarhet.

– Handdukstorken kommer troligen sitta på utkanten av duschen.

– Ett badrumsskåp är inte inritat, men inköpt, kommer troligen sitta i hörnet mellan spegeln och fönstret.

Badrum tvattVäggen mot söder, där vi kommer stå i oträngsel på morgnarna

Väggen mot norr, husets yttervägg

– Lite av snedväggen byggs bort för att inte få så lågt tak samt gömmer vatten/avlopp till badkaret

– Badkaret står längs med snedtaket, istället för ut i rummet rakt/snett som vi tidigare funderat på.

– En flexiblel lösning görs vid tvättmaskinen. Nu är måtten dimensionerade för en tvättmaskin och en torktumlare plus ett 40 cm-skåp. Vi kommer göra lösningen helt flexibel så tillvida att vi inte sätter fast något i väggen, golvet eller kaklar fast. Nu har vi ingen torktumlare så då kan vi antingen sätta dit ett större skåp, lämna ett hål för tvättkorg eller dra ihop det och få mer plats. Det kommer vara enkelt att i framtiden byta till mindre/större skåp och bänkskiva.

– Hela rummet, förutom duschhörnan är halvkaklat. Vi har haft hundratals varianter på detta men är nu överens. Det blir ingen panel och inga helmålade väggar.

Badrum bad

Badrummet mot norrsidan

Kaklet vi kommer köpa är detta. Fyra olika nyanser som kommer blandas random. De delar av väggen som målas kommer gå i någon av de vita nyanserna.

DSC 1337Kakel från Franska Kakelbutiken

Golvet vi hade tänkt passar inte mot stenskivan som ligger på kommoden så det måste vi hitta ett nytt. Helst ska det se ut lite som köksbänken (ovan). Gärna i kakel dock för enkelhetens och ekonomins skull.

Solvik10Tvättställskommoden från Aspenbad kommer se ut så här, den är redan köpt och står redo

Armatur kommer bli ungefär samma som vi haft tidigare, vi är supernöjda med den vi har på badummet nere och den vi har i köket nere – så det blir någon av dem.

Det här badkaret har vi tänkt oss. Det svarta passar bra till toaletten som också kommer ha svart lock.

Madeleine

Badkar från Westerbergs

Blandare kommer bli antingen den vi har i badrummet nere idag eller den vi har i köket. Toalettstol blir en likadan som vi har nere.

Lampor är fortfarande ett stort frågetecken, men vi spånar lite på något sådat här

Broby dunvit bad web 669x918Snygg lampa, bild från Kvänum

Vetenskap som lösning på trädgårdskonflikt

Det höll på att sluta med osämja igår när vi gick ut för att åtgärda ogräsinvationen som tagit över vår blivande fina gräsmatta. Vi var inte helt överens om hur biffen skulle tas och det slutade med en förlikning. Vi blev nästan färdiga i går och så här såg det ut när vi gick ut i morse för att fortsätta.

DSC 0603

Vår konflikthantering med vetenskaplig inriktning gjorde att vi delade upp plätten mitt i tu. Den ena kröp runt på knä och rev upp alla ogräsplantor mycket grundligt. Den andre körde över ogräset med gräsklipparen, hävdade ogästvänligt klimat, och gjorde annat resten av tiden.

Nu är det olidligt spännande att se vem av oss som får till bäst resultat och därmed har solklar rätt att övertrumfa den andre vid alla framtida trädgårdsdiskussioner.

Idag har vi i alla fall fortsatt jobbet genom att hälla ut 14 säckar ny jord, kratta, trampa, vattna, kratta, så frö, kratta och trampa. Det ser, precis som sist, lovande ut.

DSC 0618

DSC 0617

Förutom detta så har vi tagit emot vår nya tvättställskommod som kom med lyftkran från Bygg-Oles. Här är det stenskivan med underlimmade tvättställ som kommer flygande.

IMG 1648

Notera att Hampus och jag föreslog att vi skulle bära upp grejerna men leveranskillen propsade på att få köra lyftkran för att det var ”säkrare”.

IMG 1646

… Vi har även undvikit att elda upp hus och garage trots minimajbrasa på uppfarten. Vi insåg att det dock var förbannat mycket rök för lite löv och avrundade tämligen snabbt trots att det är massa kvistar och löv kvar i backen.

DSC 0606

Hampus, som också är i semesterstämning proppsade på att få laga mat över eld i dag så nu väntar vi på en smarrig fylld kalkonfilé.

DSC 0613

Hoppsan Kerstin, vi har köpt en badrumsmöbel!

I dagens tidning följde det med en reklambroschyr från Bygg-Oles i Nacka, där de trumpetade ut att det var kampanj på badrumsinredning. Bland annat skulle det vara 20% på allt badrum, även Aspenmöblerna vi spanat in när vi var på Badrumssafari för en månad sedan.

Tankarna sedan dess har varit lite fram och tillbaka, vi har valt mellan att köpa tvättställ med kommod eller att köpa tvättställ och komplettera med ett gammalt skåp. Det säljs mängder med snygga vitrin-, bok-, och klädskåp på Bukowskis och Stockholms Stadsauktion. Hum hum, fram och tillbaka. Fördelar mot nackdelar. Men så idag, då, vi tänkte, kanske lika bra att åka till Bygg-Oles och kolla om det nu är sjyssta priser.

IMG 1565Dagens glada mupp

Det blev som Hampus mest av allt ville. Vi har nu köpt en badrumskommod, en ny fräsch pratisk möbel.

60515 64130Solvik från Aspen. Bredd 130 cm med grantiskiva och två underlimmade tvättställ.

När vi spånade sist så tänkte vi ta en vit porslinsöverdel vilken var lite billigare än granitskivan, och sätta den på den svarta underdelen. Men nu blev det ändå så att vi tog vit kommod och grantiskiva (”det är ju så bra pris…”). Vi köpte till extra eluttag som kommer sitta inbygt i mittenlådan. Blandare kommer vi köpa från Franska Kakelbutiken.

När vi ändå var i farten så försökte vi köpa en duschvägg som vi blev kalasförtjusta i, men enligt säljaren var det oprofessionellt att köpa en sådan innan väggen satt på plats och man kunde mäta millimetrarna. Hoppas det kommer en ny kampanj. Nu vet vi i alla fall exakt vad vi vill ha!

Dock slog vi till på en handdukstork från Svedbergs. Vi tog den vi tyckte var snyggast, cirkamått 51 cm bred och 120 cm lång. Det kommer nog bli bra. Gäller bara att hitta någonstans att sätta den. Vi hoppas och tror att vi ska kunna sätta den på den vattenburna golvvärmen och köpte helt sonika inte till någon elkoppling. Om hantverkare eller föräldrar protesterar så får vi komplettera med detta innan renoveringen startar.

Nu ska vi fira dagens impusköp och räkna alla pengar vi sparat…:-)

Badrumssafari

Idag var det dags att rasta bilen lite så vi for bland annat till Alvik för att kolla lite badrumsgrejer. Vi besökte Badrumsgruppen, vilket är en stor butik med många uppbygda badrumsmiljöer och tillbehör.

IMG 1506Hampus testar kranen i någon modern skapelse som inte kommer på fråga

IMG 1508Vedums variant av sekelskiftesmöbler. Skulle kunna funka…

IMG 1510Eller den här, av en just nu okänd tilverkare, givet att den finns i en annan färg? Nja..

IMG 1513Svedbergs klassiska variant. Fint skåp, men prisvärt?

IMG 1514

Äh, summa summarum så kan man säga att jag inte är värst imponerad. Jag lutar åt att vi skippar det här med badrumsmöbler helt och hållet.

De enda möblerna som föll oss i smaken var en kommod från Aspen som hette Solvik. Den kändes snygg och stabil, inte lika skramliga och skeva som övriga skåp och kommoder vi provkörde.

Här är några bilder från hemsidan där serien Solvik visas.

Solvik1Bilder Aspen

Eftersom den mörkgrå granitskivan var så hutlöst dyr (nästan häften av vad vi gav för all sten till köket) så kommer den aldrig komma på fråga. Istället skulle den här svarta serien med vitt porslin vara lite mera prisvärd.

Solvik4Bilder Aspen

Tätskikt vs pärlspont i badrummet

Badrumsdesignen fortsätter, fast på så låg intensitet att man nästan skulle kunna säga att det inte händer något. Vi gör, enligt Eva, de så kallade hundåren.  Med andra ord det är bara jobb och vardag i veckorna, och helgerna är mest där som support för att vardagen ska gå runt.

Hur som helst, när det kommer till badrummet är det väl ungefär två saker vi funderar på.

1. Skåpet för badrumsgrejerna

Vi skulle vilja ha något som liknar ett gammalt platsbyggt serveringsskåp. Hittar inget bra. Väljer mellan olika köksskåpslösningar och att försöka ropa hem ett gammalt klädskåp/vitrinskåp på nätauktion.

2. Ytskikt på respektive vägg

Vi kommer bara ha helhögt kakel i duschen. Troligen inte kakel på alla vägar. När det gäller väggen mot fönstret som så har vi funderat på alternativ som panel och eller bara målad vägg med golvlist. Två jättesnygga alternativ. Frågan vi ställt oss har varit hur det funkar med tätskikt om man spikar panel i hela väggen.

Efter att ha gjort lite efterforskning så verkar det inte finnas så många bra lösningar alls om man vill ha badrum i gamla hus. Följande finns att läsa på sajten Gård och Torp.

”Badrum i gamla hus är en rätt komplicerad fråga. Riktigt gamla hus har inga badrum alls, eftersom badandet inte kom in i vår vardag förrän på 1940-talet.”

– Jaha typiskt. Duscha ute då?

”Visst kan man ha pärlspont, menar Christer, men då skall man också använda badrummet som man gjorde förr. Annars måste man satsa på tåligare väggmaterial. Dessutom godkänner inte försäkringsbolagen att man gör hål i tätskiktet som skall finnas bakom sponten. Det betyder att den som ändå spikar upp pärlspont gör det på egen risk, man kommer inte att få ut full ersättning vid en vattenskada. Försäkringsbolagen brukar i och för sig ta ställning till varje enskilt ärende, det är sällan de uttalar sig generellt, men i princip får man inte göra hål i tätskiktet.”

– OK, fattar, det här kommer aldrig Hampus gå med på. Han duschar desstuom länge och åt alla håll så det måste vara skvättåligt.

”-Jag är ledsen att behöva säga det, jag är verkligen inte förtjust i plastmattor, men det har visat sig i tester att plastmattan är det material som håller bäst mot fukt. Det rollade tätskikt som finns bakom kaklet håller inte i trähus som rör sig. Det spricker och man får in fukt i väggen. Men plastmattan släpper inte igenom någon fukt alls, om den bara är i någorlunda gott skick. Det finns plastmattor som är godkända som tätskikt, på dem kan man sedan kakla.”

– Det enda som är säkert är att vi inte kommer ha platmattor. Samtidigt känns det som att panelen har diskvalificerat sig själv. Hur blir det då med golvlisten? Kan man kanske limma fast den för att slippa spika i tätskiktet?

När det gäller att fånga inspiration så läser jag massor av Studio Karin. Hon bloggar om all sorts inredning och under kategorin badrum finns mycket fint.

Badrum 2 klar 2

Bild från Marrakech design

Sekelskiftes badrum badrumsportalen

Bild från Badrumsportalen via Studio Karin.

Badrumsdesignen fortsätter

Det här arbetet fortsätter fast det har gått dåligt ett tag. Väggarna krymper och blir sneda av misstag. Fönstret fylls igen och dörren är helt borta. Men nu är i alla fall alla möbler utställda i rätt proportioner. Badkaret har jag försökt göra tredimentionellt men det går inte!?

Frågan just nu är väl mest om det är för mycket luft mitt i badrummet samtidigt som det är för mycket snedvägg. Antingen skulle vi kunna ställa ut badkaret mot rummet eller göra arbetsbänken 20 cm djupare. Det är ju ändå en fördel om även Hampus kan stå raklång vid arbetsbänken…

Badrum 1

 

Badrum 2

Galen!

Ett dygn senare sitter jag fortfarande kvar med nosen vid datorn. Jag började med att kolla några filmer på Youtube för att få tips om hur man ritar hus och inredning… och efter det var det lika bra att börja om på nytt. Det har gått både bra och dåligt, jag blir galen med jämna mellanrum.

Nu kan man säga att jag är tillbaka där jag var igår kväll fast med lite bättre kvalitet. Jag måste fortsätta jobba lite på att få till de rundade sakerna, men de yxiga modeller duger för känslans skull. Den platta rektangeln är ett badkar som vi funderar på om det ska stå där det är rirtat nu eller om vi ska ställa ett mindre längs väggen (åt andra hållet).

Badrum3

Badrum4

Badrum5

Ritar badrum

Idag har jag mest suttit med näsan mot datorskärmen och försökt rita upp vårt badrum. Till min hjälp har jag Sketup från Google. Det är ganska stökigt men går klart bättre och bättre.

Snart har jag kommit på hur jag jag gör för att rita runda saker som handfat, toa och badkar…

Badrum1

Badrum2

 

 

Bra kandidat till badrumsgolv

Igår var vi förbi kakelbutiken Centro på Karlavägen där vi tidigare köpt badrumsgolv. Vi har varit så pass nöjda att vi funderar på att skaffa något väldigt lik, kanske till och med samma klinkerplattor fast en annan storlek.

Men, så hittade vi det här golvet. Lite dyrare än det förra men många gånger billigare än de vi tittat på på Fired Earth och Franska Kakelbutiken. Allt bra!

IMG 1443

Dessa bitar är 30 x 30 vilket skulle bli perfekt i vårt stora badrum.

Fick med mig en lite mindre provbit från affären som jag prövar mot väggplattorna. Nöjd över att ha hittat en bra kandidat!

DSC 0313